ECOTIC și ECOTIC BAT,  împreună cu JYSK demarează o campanie de informare a publicului larg în ceea ce privește colectarea separată în vederea reciclării a deșeurilor de baterii, becuri, neoane și electronice mici.

În 2022, ECOTIC a realizat un studiu care a evidențiat faptul că doar 30% din populația României cunoaște un punct de colectare pentru deșeurile de echipamente electrice. În acest sens, promovarea soluțiilor de predare a acestor tipuri de deșeuri este o inițiativă ce contribuie la informarea și educarea publicului larg.

Clienții JYSK, care vor ajunge în cele 133 de magazinele amplasate la nivel național, vor primi de la casa de marcat, mini recipiente GRATUITE destinate colectării separate de baterii portabile la domiciliu*. Toate aceste magazine sunt echipate cu recipiente dedicate colectării separate a bateriilor, becurilor și electronicelor mici stricate.

Ce poți să aduci la recipientul dedicat de la JYSK?

  • Baterii portabile consumate(AA, AAA, baterii tip pastila, baterii de telefon/laptop/cameră foto)
  • Becuri/neoane stricate
  • Electronice uzate de mici dimensiuni(mouse, tastatura, telecomanda, încărcătoare, căști etc).

De ce să le predai spre reciclare?

Aceste deșeuri, predate la punctele de colectare dedicate, ajung pe fluxul reciclării și astfel o mulțime de materii prime reciclabile, precum și periculoase sunt extrase. O serie de informații pe această temă sunt disponibile pe www.ecotic.ro, precum și pe paginile de social media ale Organizației ECOTIC, sau pe  www.jysk.ro/colectare-selectiva.

ECOTIC a pus la dispoziția publicului larg și un număr dedicat de call center, 021 9641, unde cetățenii pot identifica soluțiile pe care le au la dispoziție pentru predarea deșeurilor electrice și de baterii.

*în limita stocului disponibil