Munca este cea care înnobilează și dă sens vieții într-un mod în care nicio altă activitate nu o poate face. Este și cea care ne oferă un scop și ne ajută să ne structurăm direcții clare în viață pentru a progresa și a evolua în mod permanent. Însă e nevoie ca orice lucru bun să fie făcut cu măsură, astfel încât să își păstreze esența și beneficiile. Pauzele de la muncă sunt necesare pentru restructurarea gândurilor, iar concediile ajută la relaxare și ne remontează pentru a reveni cu forțe proaspete și idei noi la lucru.

În ultimul an și jumătate însă, lucrurile au devenit mai dificile în ceea ce privește călătoriile, atât în țară, cât și în afara ei. Ne-am găsit cu toții în situația de a rămâne în case pentru siguranța noastră, a familiilor și apropiaților noștri, iar vacanțele au fost puse în așteptare pentru vremuri mai prietenoase și mai sigure. Cu atât mai mult, relaxarea și timpul petrecut cu sens pentru noi înșine capătă acum și mai multă importanță.

Mai mult decât atât, pandemia a afectat sever sectorul HoReCa și domeniul turistic, toate activitățile din această zonă fiind stopate în perioada anului trecut.

O soluție utilă este reprezentată de voucherele de vacanță, ce ajută la motivarea angajaților cu costuri minime pentru companii și, totodată, stimulează și încurajează turismul românesc, contribuind la redresarea acestui domeniu important pentru economia țării.

Companiile din domeniul privat au înțeles importanța acestui aspect, mai ales în contextul pandemiei, când angajații au fost mult mai tensionați și mai nesiguri ca oricând, iar turismul românesc a suferit pierderi uriașe. Astfel, începând de anul trecut, tot mai mulți angajatori din sectorul privat au ales să ofere vouchere de vacanță salariaților.

Ce sunt voucherele de vacanță

Voucherele Up Vacanță reprezintă o soluție simplă de motivare și de sporire a performanței angajaților  la locul de muncă. Acestea  contribuie la menținerea echilibrului dintre viața profesională și cea personală.

Totodată, voucherele Up Vacanță contribuie la economisirea cu până la 37% din bugetul alocat primelor de concediu, comparativ cu primele de vacanță acordate în bani, fie că sunt acordate pe suport de hârtie, sub formă de tichete sau în format electronic, pe suport de card și contribuie la încurajarea turismului intern.

Variante de suport pentru voucherele de vacanță

Cardul Up Vacanță, dezvoltat sub licența Mastercard, este un instrument de plată modern, în acord cu tendințele de cumpărare actuale, și cu tehnologie contactless încorporată.

Alternativa cardului de vacanță, voucherul de vacanță pe suport de hârtie, are valori nominale de 50 de lei și/sau 100 de lei.

Ambele variante pot fi folosite pentru plata la hoteluri, pensiuni, agenții de turism și unități de tratament balnear de pe teritoriul Romaniei, servicii turistice precum cazarea, masa, transportul, tratamentele și serviciile de agrement.

Avantaje pentru angajatori

Voucherele Up Vacanță oferă 100% deductibilitate fiscală la calculul impozitului pe profit, sunt ușor de comandat și rapid de implementat, indiferent de suport. Suma care se poate acorda reprezintă echivalentul a maximum 6 salarii de bază minime brute (13.380 lei)

Angajatorii se vor bucura de o echipă performantă, ce va beneficia de productivitate sporită, aspecte ce contribuie la succesul oricărei companii.

Avantaje pentru angajați

Angajații au posibilitatea de a merge într-o vacanță binemeritată și mențin echilibrul între viața profesională și cea personală. Totodată, au acces la oferte speciale pentru plata concediului cu voucherele de vacanță și au o varietate de opțiuni de petrecere a concediului și a zilelor libere, dintr-o rețea extinsă de parteneri ce acoperă toate destinațiile de vacanță îndrăgite.

Termenul de valabilitate este de 1 an de la data încărcării. Sumele pot fi folosite doar de către utilizatorul cardului pentru achitarea serviciilor stabilite în lege, cu obligația de a returna sumele necuvenite.

Pentru voucherele emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019 și ianuarie 2020 – noiembrie 2020, indiferent de suport, perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță se prelungește până la data de 31 decembrie 2021.

Cu cardul Up Vacanță, pe de o parte, angajații beneficiază de un concediu relaxant oriunde în România, iar pe de altă parte, există o contribuție directă la resuscitarea turismului intern și la promovarea țării. România are unele dintre cele mai frumoase locuri și peisaje, apreciate de turiștii din întreaga lume. Pe lângă zonele de vacanță cunoscute, precum zonele populare de la munte și mare, putem explora noi locuri din țară, zone încă neatinse de forfota turistică. Destinațiile inedite în locuri precum Delta Dunării, zona Maramureșului și a Bucovinei sau pensiunile moderne în Borșa sau Bistrița merită vizitate pentru o nouă experiență turistică, chiar la noi în țară.