Stabilirea unei comunicări eficiente și deschise în cadrul companiei este unul dintre primele lucruri de care ar trebui să aveți grijă ca proprietar de afacere. Vă va permite să evitați neînțelegerile dintre echipe, precum și să vă asigurați că toată lumea se simte auzită și confortabil. Drept urmare, productivitatea angajaților va crește, compania devenind rentabilă.

Mai jos sunt prezentate 7 moduri de a îmbunătăți comunicarea internă a companiei:

1.Utilizați instrumentele de comunicare potrivite

Dacă angajații folosesc instrumente de comunicare diferite, este posibil ca informațiile să se piardă sau să nu fie înțelese, ceea ce duce la mari confuzii. Pentru a evita această problemă, trebuie să alegeți un instrument de comunicare și să creați un sistem de comunicare unificat pe care toată lumea din organizație să-l folosească. Dacă aveți o echipă mică sau doriți să începeți cu ceva simplu, utilizarea Slack poate fi una dintre cele mai benefice soluții. Are multe funcții care vă permit să creați canale pentru diferite departamente și echipe, să configurați notificări și chiar să utilizați emoji-uri.

2.Setați așteptări clare

Dacă doriți să îmbunătățiți comunicarea internă în companie, trebuie să stabiliți care sunt așteptările dvs. din partea angajaților. Trebuie să le comunicați care ar trebui să fie obiectivele lor la locul de muncă și cum le pot atinge. Spuneți-le ce tip de comportament este acceptabil și ce tip nu este și cum pot acționa profesional față de colegii și clienții lor.

3.Conduceți prin exemplu

Conducerea prin exemplu este un alt mod esențial de a îmbunătăți comunicarea internă în cadrul organizației. Toată lumea știe că modul în care te comporti la locul de muncă contează mai mult decât ceea ce spui. Deci, dacă doriți ca angajații să înțeleagă cum ar trebui să arate comunicarea profesională, trebuie să o demonstrați prin propriile acțiuni.

4.Țineți întâlniri săptămânale

Dacă doriți să îmbunătățiți comunicarea internă în cadrul companiei, obișnuiți-vă să organizați întâlniri săptămânale în care dvs. și membrii echipei discutați obiectivele, planurile și progresele lor. Aceste întâlniri nu sunt doar o modalitate excelentă de a urmări tot ce se întâmplă în companie.

5.Încurajați angajații să-și împărtășească opiniile

Încurajarea angajaților să-și împărtășească gândurile este un alt lucru important pe care ar trebui să-l faceți dacă doriți să îmbunătățiți comunicarea internă în cadrul companiei .

6.Recunoașteți public realizările angajaților

Recunoașterea publică a realizărilor angajaților este un pas important care vă poate ajuta să îmbunătățiți comunicarea internă în cadrul organizației. A le permite oamenilor să împărtășească poveștile lor de succes cu alții îi vor face să se simtă apreciați.

7.Distribuiți valorile și misiunea companiei

Un alt lucru bun pe care îl puteți face pentru a îmbunătăți comunicarea internă în cadrul companiei este împărtășirea misiunii și valorilor companiei cu angajații. Când oamenii știu ce înseamnă compania lor și ce încearcă să realizeze, vor deveni mai implicați și devotați muncii lor.

Sursa: http://hrnews.co.uk/7-ways-to-improve-internal-communication-within-your-company/