Deși pare greu de crezut, încă mai sunt cumpărători în ziua de astăzi care pun accent doar pe prețul viitorului apartament pe care doresc să-l achiziționeze, dar nu iau în calcul și costurile de întreținere și mentenanță ale unui imobil pe termen lung.

Compania Park Partners, parte a grupului Park Properties, a început în luna martie a acestui an lucrările la SunLake Residence, un complex rezidențial emblematic, situat pe malul lacului Fundeni, ce va avea la finalizare o suprafață totală de peste 30.000 mp construiți. Valoarea totală estimată a investiției este de aproximativ 40 de milioane de euro.

“Datorită costurilor mari cu energia electrică și gazele naturale din ziua de astăzi, eficiența energetică a devenit o prioritate în alegerea unei locuințe. SunLake a luat toate aceste lucruri în considerare încă din perioada de proiectare și a avut o gândire pe termen lung care să îi avantajeze pe viitorii locatari ai complexului rezidențial”, spune Alexandru Mănăilă, managing parter SunLake Residence și unul dintre acționarii companiei dezvoltatoare.

Complexul SunLake va fi compus din două blocuri de 12 etaje și un bloc de 17 etaje, urmând a a avea 308 apartamente și peste 350 de locuri de parcare. Înconjurat de lacuri și cu acces rapid către centrul Bucureștiului și zona Pipera, SunLake Residence este una din cele mai bine poziționate dezvoltări rezidențiale din Sectorul 2. Complexul beneficiază de o priveliște unică asupra lacurilor ce îl înconjoară, asupra orașului și skyline-ului bucureștean.

Faza 1 a ansamblului SunLake Residence, respectiv primul turn de 12 etaje, a fost antecontractată în proporție de 50% înainte de începerea lucrărilor.

Eficiența energetică, gândită încă din stadiul de proiect

La SunLake Residence dezvoltatorul a pus accent și pe eficiența energetică, mai concret pe reducerea costurilor de întreținere pentru viitorii proprietari de apartamente din complex.

Încălzirea apei calde va fi realizată prin centrale termice de ultimă generație, cu eficiență sporită energetic și panouri de încălzire a apei calde, amplasate la ultimul etaj al fiecărei cladiri.

Mai mult, configurația apartamentelor este eficientă energetic, casa scării și cele doua lifturi aferente fiecărui imobil fiind amplasate într-un nod central, eficient din punct de vedere energetic, care servește ca bariera termică cu exteriorul.

Iluminatul străzilor din cadrul condominiumului, promenadei de pe malul lacului și a spațiilor comune se va face prin energie fotovoltaică.

Locurile de parcare sunt gândite cu posibilitatea amplasării stațiilor de încărcare electrice pentru locatarii care dispun de mașini hibrid sau electrice.

Surse de energie verde

Datorită arhitecturii bine gândite, a surselor de energie verde și a viziunii dezvoltatorului, SunLake Residence îmbină utilul cu plăcutul: spații comune generoase, prețuri competitive și promoții valabile pe parcursul construcției, parc privat de 1500 mp pe malul lacului, promenadă iluminată cu surse fotovoltaice combinată cu spații bine gândite și costuri reduse de mentenanță și întreținere pe termen lung.

Parcajul subteran beneficiază atât de aerisire prin sistemul automat de ventilație (tubulatură de desfumare), cât și de numeroase curți de lumină și ferestre pentru o ventilație naturală și pentru a minimiza consumul energetic al instalației de aerisire automatizată a parcajului. Parcajul suprateran este de tipul Green Parking, ce multiplică spațiile verzi.

Pentru mai multe informații legate de acest proiect și de modalitatea de contactare a apartamentelor în complexul Sun Lake, puteți accesa SunLake.ro sau puteți suna la Biroul de Vânzări – tel. 0799.333.111