Programul de Executive MBA poate fi o adevărată transformare în viața și cariera unei persoane. Pentru Alexandra Stan, experiența de a urma programul Executive MBA la Bucharest Business School a fost una de neuitat și a avut un impact semnificativ asupra vieții sale profesionale și personale.

Într-un interviu acordat platformei EventsMax.ro, Alexandra povestește că a decis să urmeze programul Executive MBA datorită unei recomandări venite de la o prietenă apropiată, care era și ea absolventă a aceluiași program. Îi rămâne recunoscătoare și declară că doresc tuturor să fie înconjurați de prieteni buni, care te trimit și la școală”.

Gestionarea echilibrului dintre viața personală, profesională și școală

Absolvirea programului a reprezentat o provocare, dar și o oportunitate de a demonstra că, atunci când îți dorești cu adevărat ceva, poți aloca resursele necesare pentru a face acest lucru posibil. Unul dintre cele mai importante aspecte a fost gestionarea echilibrului dintre viața personală, profesională și cea de cursant. „Am reușit să îmbin cu succes toate aceste aspecte ale vieții mele, astfel încât să pot obține realizări profesionale, să petrec timp de calitate cu familia și prietenii, și să finalizez cu succes proiecte importante în cadrul Executive MBA-ului. Am trăit momente „ca la școală”, dar am avut colegi maturi profesional, ne-am susținut reciproc și am creat legături de durată. Această interacțiune cu colegii a fost esențială pentru dezvoltarea mea”, povestește Alexandra despre experiența ei.

Încredere în sine și eliminarea limitelor

Pe lângă cunoștințele și abilitățile dobândite, absolvirea programului de Executive MBA i-a adus și multă încredere în sine, a ajutat-o să înteleagă că singurele limite sunt cele pe care și le impune ea însăși. Acest lucru a motivat-o să continue să investească în dezvoltarea ei personală și profesională.

Din punct de vedere profesional, absolvirea programului Executive MBA a avut un impact semnificativ. „Deoarece am demonstrat dorința mea continuă de dezvoltare, am câștigat mai multă vizibilitate și am fost promovată în poziții cheie la nivel regional european. Acest program a fost o adevărată rampă de lansare pentru cariera mea și mi-a oferit instrumentele și conexiunile necesare pentru a reuși în lumea afacerilor”, declară Alexandra.

Sfaturi pentru cei care doresc să urmeze un Executive MBA la Bucharest Business School

Un aspect pe care Alexandra Stan îl consideră esențial este să nu se amâne începerea programului, pentru ca absolvenții să aibă cât mai mult timp să profite de experiență și să aplice cunoștințele în propriile cariere. „Dacă sunteți interesați să urmați un Executive MBA, începeți cât mai curând posibil”.

„Fiți deschiși și curioși”, este a doua încurajare. Executive MBA-ul este o oportunitate unică de a învăța din experiența colegilor și profesorilor din diferite domenii și industrii, de a căpăta noi idei și perspective.

Nu în ultimul rând, Alexandra consideră esential să ne bucurăm de experiențele pe care le trăim și să ne implicăm în activități extracurriculare. „Grupurile de studiu, conferințele și proiectele de grup vă pot ajuta să vă dezvoltați și mai mult și să construiți relații profesionale valoroase”, spune ea.

Provocările carierei

În ultimii trei ani, Alexandra Stan a ocupat pozițiile de Internal Control Manager și Finance Lead pentru implementarea SAP în Europa de Est în cadrul companiei L’Oréal. Această perioadă a fost marcată de provocări semnificative, dintre care menționează complexitatea dezvoltării businessului – digitalizarea accelerată și nevoia de a gestiona mai multe canale de distribuție, atât online, cât și offline; identificarea și gestionarea riscurilor; implementarea SAP, care a create un mediu propice pentru simplificarea și armonizarea proceselor, dar a implicat, de asemenea, schimbări semnificative și adaptare la noile tehnologii. „În final, am învățat că orice provocare în afaceri poate fi transformată într-o oportunitate”, conchide Alexandra.