Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza, în luna octombrie, 125 programe de formare profesională pentru un număr de 1.852 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis luni AGERPRES, cele mai multe locuri disponibile vizează calificări, precum: inspector (referent) resurse umane (pentru 152 de persoane), ajutor de bucătar (143), bucătar (125), femeie de serviciu (99), operator introducere validare şi prelucrare date (90), agent de securitate (84), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (70), ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie (67), lucrător în comerţ (61) şi coafor (56).

De asemenea, judeţele în care, în luna octombrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Bucureşti (140 de persoane), Dâmboviţa (112) şi Braşov (112).

Persoanele interesate se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe site-ul ANOFM, la secţiunea „Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”. AGERPRES