Pe piața locurilor de muncă din timpul “marii demisii” de astăzi, angajatorii trebuie să profite de fiecare avantaj competitiv pe care îl pot oferi, în special de beneficiile neconvenționale. Beneficiile tradiționale, cum ar fi asigurarea de sănătate, nu sunt suficiente pentru a atrage și asigura talente de top. Dar, valorificând beneficii neconvenționale, organizația dvs. poate îmbunătăți reținerea și poate atrage următoarea generație de talente.

Într-un webinar recent Paycom, „Beneficii neconvenționale: ce își dorește cu adevărat forța de muncă?” Sharlyn Lauby, președintele ITM Group și Will Cornelius, partenerul de marketing al forței de muncă la Paycom, au abordat subiectul beneficiilor neconvenționale pentru a înțelege ce se poate oferi în plus și valoarea pe care aceste beneficii neconvenționale  o aduc atât angajatului, cât și angajatorului.

Iată câteva beneficii neconvenționale care ar putea ajuta firma ta:

  1. Implicarea caritabilă

Beneficiile nu se referă întotdeauna la nevoile personale, iar filantropia corporativă nu este un concept nou. Contribuțiile caritabile nu trebuie să fie definite doar prin donații în bani. Acestea pot include: evenimente de voluntariat, ajutarea la înfrumusețarea unui parc public sau servirea meselor la un adăpost local pentru persoane fără adăpost. Mesajul care circulă de la statisticile difuzate în toate industriile este că generațiile mai tinere de angajați sunt cele care doresc cel mai mult să lucreze pentru companii care sunt implicate în organizații caritabile.

„Indiferent de vârstă, vedem un număr tot mai mare de oameni care spun că organizațiile ar trebui să dea înapoi comunităților care le susțin. Și există moduri diferite în care organizațiile pot face asta. Trebuie doar să găsească calea care funcționează cel mai bine pentru ei și creează acces ușor pentru angajați. Mulți candidați și angajați ar putea lua decizia să lucreze pentru o companie care sprijină organizațiile caritabile.” , a spus Lauby.

  1. Dezvoltare profesională

Potrivit stării actuale a pieței muncii, se remarcă că angajații caută companii care oferă dezvoltare profesională ca beneficiu. În timp ce majoritatea angajaților își doresc să devină mai buni la locul de muncă, nu toți angajatorii fac o treabă fantastică de a-și promova oportunitățile de dezvoltare profesională, a remarcat Lauby.

Beneficiile de dezvoltare profesională nu trebuie să fie neapărat interne. Puteți oferi un program intern de management sau leadership, dar puteți crea și un parteneriat strategic cu o universitate locală. „De asemenea, să le permiți angajaților să vină la tine și să-ți spună ce programe sunt interesați sau să prezinte idei… poate fi, de asemenea, o modalitate valoroasă de a promova dezvoltarea profesională”, a spus Lauby. Tototdată, trebuie menționat că dezvoltarea profesională are loc la toate nivelurile  unei organizații, nu doar la generațiile tinere. Există perfecţionare sau recalificare și pentru angajaţii veterani.

  1. Menținerea sănătății fizice și emoționale a angajaților

Ofertele legate de sănătate se află în centrul pachetelor tradiționale de beneficii. Pentru a atrage cu adevărat angajați calificați de pe piața muncii, multe organizații își extind ofertele de bunăstare pentru a oferi angajaților acces ușor la alegeri mai sănătoase de viață. În schimb, afacerile obțin angajați mai sănătoși și mai implicați.

Există opțiuni tradiționale, cum ar fi oferirea de abonamente la sală, dar unele companii fac și alte  lucruri, precum organizarea de întâlniri pe jos cu întreaga echipă. Un alt exemeplu, este cel al Paycom, care are un program de yoga la birou. Este un curs gratuit pe zoom de 30 de minute, iar un instructor îi conduce pe angajați prin diferite ipostaze pe care le pot face direct de la birou. Este voluntar și o modalitate excelentă de a vă concentra și de a vă reorienta dacă ați avut o zi plină sau o întâlnire stresantă.

Oferirea a mai mult decât opțiunile clasice de beneficii vă ajută cu adevărat să vă păstrați cei mai buni angajați în firmă. De asemenea, vă setează organizația pentru a asigura următoarea generație de talente, precum și pentru a vă îmbunătăți experiența angajaților în general.

Sursa: https://www.hrmorning.com/articles/unconventional-benefit/