Casele Teritoriale de Pensii vor angaja 1.000 de oameni care se vor ocupa doar de evaluarea dosarelor de pensii, anunţă Executivul în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Oamenii cu studii superioare, angajaţi să evalueze dosarele de pensie,vor fi remuneraţi cu venituri nete de aproape 4.100 de lei lunar, iar cei cu studii medii – cu circa 2.700 de lei net lunar, arată calculele Economica.net făcute pe baza estimărilor guvernului din PNRR.
Pe de o parte, Casele Teritoriale de Pensii vor angaja 800 de absolvenți de studii superioare finalizate cu diplomă de licență, care vor interpreta legislaţia de pensii şi o vor transpune în perioade de stagiu. Aceştia trebuie să poată învăţa rapid să lucreze cu programele și softul Casei de Pensii. Acesta sunt deocamdată singurele detalii despre profilul şi munca oamenilor pe care CNPP îi va angaja ca să evalueze dosarele de pensii.
Pe de altă parte, Casele de Pensii vor angaja şi 200 de oameni cu studii medii, care vor fi responsabili de activităţile conexe evaluării pensiilor, precum arhivare, copiere, înregistrare, clasare, întocmirea corespondenţei.
Citește mai mult: economica.net