Să coordonezi oameni nu a fost nicicând mai dificil, mai ales în perioadele de criză. Pentru orice organizație, indiferent de dimensiunea sa, managerul de resurse umane, împreună cu întregul departament de HR este pilonul cheie de la care pornește toată activitatea. Dar ce atribuții are concret un manager de resurse umane, ce studii sunt necesare, dar și ce salariu poate încasa, aflăm în cele ce urmează.

Ce responsabilități are un manager de resurse umane

Oamenii sunt cel mai important capital pe care o companie poate să o dețină. Prin urmare, o bună gestionare a resurselor umane trebuie să fie mereu o prioritate, indiferent de sectorul de activitate. Acesta este și motivul pentru care un manager de resurse trebuie să faciliteze cât mai bine procesele de HR din cadrul unei firme, în așa manieră încât să fie în acord cu obiectivele generale ale respectivei organizații. Cel mai important rol al unui manager de resurse umane este să intermedieze comunicarea dintre top management și angajați.

Totodată un manager de resurse umane va trebui să se ocupe de tot ce ține de partea de salarizare, adică să calculeze remunerațiile pentru fiecare angajat din firmă, să întocmească statele de plată, de lichidare, declarațiile lunare privind obligațiile la buget (CAS, CASS, șomaj) etc.

Citește mai mult: wall-street.ro