Pe șantierele din România se aud de la an la an tot mai multe limbi străine. Multe din ele nu ne sunt deloc familiare, cum ar fi Sinhalese, una dintre limbile oficiale din Sri Lanka, vietnameza sau nepaleza. De teamă să nu rămână șantierele goale, angajatorii locali recrutează masiv forță de muncă din Orient, o practică adoptată și de către patronii din HoReCa sau din industria textilă. Ce impact are creșterea tot mai mare a numărului de muncitori străini în România și ce presupune concret un astfel de proces de recrutare?

De ce apelează angajatorii la personal străin adus în România

Pentru 2022, Guvernul României a dublat contingentul de muncitori nou-admiși pe piața forței de muncă din România, an în care 100.000 de muncitori străini vor veni să lucreze în țara noastră. Este cel mai mare număr din ultimii patru ani, dacă luăm în calcul și 2021 care se apropie de final.

În contextul unui fenomen continuu al emigrației cetățenilor români, vom asista în continuare la o cerere și o creștere constantă a numărului de angajați proveniți din state non-UE, a declarat pentru wall-street.ro Gabriela Pleșa, General Manager Global Mobility & Corporate Experts.

Citește mai mult: wall-street.ro