600 de mii de oameni au încercat să se angajeze în luna aceasta prin intermediul platformei Bestjobs. Au fost 150.000 de aplicări în fiecare săptămână. Mai bine de jumătate dintre ei au devenit angajați din categoria white collar, 35% – blue collar și 10 la sută – gold collar.

Vorbim mai întâi despre joburile disponibile  în strănătate. Cele mai mari salarii sunt de 10-15.000 de euro lunar brut, pentru un medic gastroenterolog și pentru un stomatolog. Primul, în Elveția, vorbitor de germană, al doilea, în Franța, vorbitor, desigur, de franceză. Pe locul 3, instalatori, șoferi de camion și sudori, în Germania, Belgia și Irlanda. Retribuțiile lunare ajung la 2.500 de euro. Pe doi, schimbăm domeniul –  un startup german din zona cripto monedelor caută IT-iști, pe care îi plătește cu 6.000 de euro lunar. În Europa, odată cu valul 4 al pandemiei, cresc cererile de personal în domeniul sanitar – asistenți medicali, îngrijitori la domiciliu, care pot fi plătiți cu până la 2.500 de euro. Peste 10.000 de euro, însă, obțin medicii, din toate specializările, în mai multe țări din Uniunea Europeană.

Ne întoarcem în țară – din nou, în top angajări sunt reprezentanții de vânzări, finanțiștii și tehnicienii specialiști. Iar cel mai bun oraș al săptămânii pentru angajări este, de această dată, Timișoara. O companie de cercetare de piață care caută operatori pentru call center a avut cele mai multe cereri de angajare. În ceea ce privește joburile remote, cele mai căutate domenii sunt in continuare call center-urile, financiar, IT-telecom, vânzările. Jobul cu cele mai multe aplicări implică mutare la Ploiești, plătită de angajator – e vorba despre un inginer, manager de producție, cu cel puțin 10 ani de experiență în mediul industrial. Aproape 300 de oameni au dorit această slujbă.

Citește mai mult: profit.ro