Marți, 12 aprilie, de la ora 16:00, Comunitatea OSC – GlobalHRManager a discutat despre o temă de foarte mare importanță, Reziliență și soluții pentru managementul crizei.

Crina Ilie, People Function Leader, Genpact Europe&Africa, a subliniat nevoia unor priorități bine stabilite, dar și de claritate în privința persoanei care ia decizia finală. „Când lucrurile trebuie să se realizeze rapid, cu toții ne uităm într-o singură direcție și ne aliniem în spatele acelei autorități care duce responsabilitatea deciziei finale într-un astfel de moment”, a adăugat aceasta.

În cadrul discuției, Crina a apreciat că în situații de criză nu facem lucruri diferite, ci le facem mai rapid, într-un orizont mai scurt de timp și mult mai aliniat pentru a diminua impactul negativ.

„Am gândit un program „Return to office with a purpose” având în vedere că, probabil, nu ne vom întoarce niciodată la ce a fost înainte. Cred că este mai bine să ne întâlnim, într-o fază inițială, pentru a realiza activități ce nu țin neapărat de muncă (team building, problem solving)”, a apreciat aceasta.

Crina Ilie a afirmat că putem folosi în astfel de situații de criză un concept nou, „listening sessions”, instrument prin care poate fi adresată nevoia de apartenență a angajaților prin aceste ședințe de ascultare.

Având în vedere criza izbucnită recent în apropierea graniței noastre, ea a menționat că „la începutul conflictului dintre Ucraina și Rusia, aveam câte două ședințe pe zi de câte 30 de minute găzduite de membrii din senior leadership.”

Alături de Crina Ilie, invitații evenimentului au fost Ileana Alexandru, vicepreședinte HR, Mega Image și Georgeta Savu, psihoterapeut cu specializare în psihoterapie cognitiv-comportamentală.

Comunitatea OSC-GlobalHRManager este administrată de Oameni și Companii-OSC. OSC oferă soluții de marketing utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale și 42 platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.