Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, lansează programul intensiv de dezvoltare cu o durată de trei ani Future In Talent (FIT) Graduate Engineering Program, destinat absolvenților de masterat în domeniul tehnic care vizează o carieră de succes în cadrul companiei.

Proiectul educațional este o premieră pentru Arctic și face parte din strategia de management și dezvoltare a talentelor. FIT Graduate Engineering Program va începe în luna octombrie 2021 cu un număr estimat de 20 de participanți din România și Turcia.

Procesul de recrutare a fost lansat săptămâna trecută în trei universități din România – Universitatea Politehnica din București, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea din Pitești – și patru din Turcia – Universitatea Tehnică din Istanbul, Universitatea Tehnică din Orientul Mijlociu, Universitatea Boğaziçi și Universitatea Koç. Printre criteriile de selecție se numără media ultimului an de studii, nota la lucrarea de dizertație (cel puțin 8), lipsa restanțelor, activitățile extracurriculare și recomandările venite din partea cadrelor didactice.

Arctic va investi în dezvoltarea abilităților tehnice și a celor de leadership ale participanților, programul oferind fiecărui tânăr un plan de dezvoltare și formare personalizat, un mentor dedicat și un program de studii axat pe dobândirea de experiență practică și de cunoștințe care să le completeze pe cele obținute în laboratoarele universitare.

„Educația, învățarea continuă, specializarea și dezvoltarea profesională a angajaților sunt printre prioritățile companiei noastre, fiind esențiale pentru a ne adapta și a răspunde condițiilor globale aflate în schimbare rapidă. România are multe talente în domeniul tehnic, iar proiectul Future In Talent Graduate Engineering Program reprezintă o modalitate de a investi în viitorul țării și de a crește, în același timp, viitoarea generație de lideri ai Arctic. Atragerea celor mai valoroși tineri ne va întări poziția de lider și ne va aduce mai aproape de transformarea României într-un hub de producție la nivel european”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Primii doi ani de program vor fi dedicați consolidării cunoștințelor de specialitate și pregătirii pentru roluri de experți. Primul modul va avea o durată de 15 luni și va consta într-o perioadă de rotație între cinci departamente tehnice din cadrul celor două fabrici Arctic de la Găești și Ulmi. Al doilea modul va dura opt luni și se va concentra pe dezvoltarea practică a abilităților de management de proiect.

Un al treilea an opțional de pregătire este adresat celor care dovedesc potențial și doresc să își dezvolte abilitățile de leadership. Timp de șase luni, participanții vor lua parte la un stagiu în unul dintre departamentele Arçelik dintr-o altă țară, pentru a lua contact cu o cultură diferită. Modulul final presupune elaborarea și implementarea unui proiect pe o temă decisă împreună cu managerii Arctic și Arçelik.

„În industria foarte competitivă în care activăm, abilitățile profesionale necesare sunt în permanentă schimbare și evoluție. Ne propunem să identificăm talentele de top, să le oferim ocazia să își ducă formarea la nivelul următor, atât la nivel tehnic, cât și la nivel de abilități sociale, așa-numitele soft skills. Astfel, vor avea oportunitatea de a excela în cadrul companiei noastre. În calitate de angajator de top, inovăm în permanență la nivel de programe de training, dezvoltare și leadership. Programul FIT este o continuare naturală a altor proiecte, cum ar fi cel de internship Fresh Start sau Academia TechPro și unul dintre rolurile sale este de a susține creșterea organizațională și transformarea culturală pe care o trăim”, a declarat Maria Tătaru, HR Director Arctic.