Guvernul pregătește acordarea unui sprijin la angajarea pe perioadă determinată de până la trei luni, pe parcursul verii, proiectul, obținut de Profit.ro, prevăzând că statul va deconta până la 41,5% din câștigul salarial mediu brut pentru persoane angajate pe perioadă determinată, nu mai lungă de trei luni. Termenul limită de aplicare a acestei măsuri este 30 septembrie. De ajutor vor beneficia, probabil, industria HoReCa, dar și agricultura, ambele cu un grad ridicat de dependență de munca sezonieră pe perioada verii.

Statul a folosit anul trecut, în contextul pandemiei, o formă similară de sprijinire a angajaților și angajatorilor, prin care a susținut 41,5% din salariu. Profit.ro a anunțat anterior că o facilitate similară este pregătită și pentru artiști.

„Până la 30 septembrie 2021, dar nu mai mult de o perioadă de 3 luni, la alegerea angajatorului, pentru angajații care încheie contracte individuale de muncă pe perioadă determinată de până la 3 luni, se asigură decontarea unei părți din salariul acordat acestora, suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 41,5% din salariul aferent zilelor lucrate în aceste locuri de muncă, pentru o perioadă de lucru de 8 ore/zi, dar nu mai mult de 41,5% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, aferent perioadei lucrate”, relevă documentul obținut de Profit.ro.

Citiți articolul integral pe Profit.ro