Vaccinarea angajaților la locul de muncă este unul din cele mai intens dezbătute subiecte ale acestor zile care se află pe masa decidenților politici străini, dar și pe buzele cetățenilor din alte țări. Italia, de pildă, este prima țară din Europa în care certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă. Dacă aruncăm o privire peste Ocean, marii giganți tech ca Google, Microsoft sau Facebook dar și publicații ca Washington Post, le-au solicitat angajaților încă din această vară să se vaccineze împotriva COVID-19. În mod evident, se naște întrebarea, firească de altfel: Va exista o astfel de măsură și în România?

Guvernul României a aprobat recent obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare (adică cel care atestă că o persoană fie s-a vaccinat, fie a trecut prin boala COVID-19, fie s-a testat) în localitățile și județele în care rata de incidență depășește coeficientul de 3 la mia de locuitori. Certificatul de vaccinare va deveni obligatoriu de prezentat în sălile de cinema, restaurante, cafenele, baruri, la nunți, spectacole, dar și în cluburi și în sălile de noroc.

Totodată, pe masa Executivului se află în acest moment o propunere venită din partea lui Nelu Tătaru, consilier onorific al premierului ce arată că obligativitatea imunizării ar putea fi introdusă și pentru personalul din sectoarele esențiale de activitate, categorie în care sunt incluși și profesorii, polițiștii, pompierii sau jandarmii, pe fondul faptului că România se află într-un val patru mai agresiv, ce necesită adoptarea urgentă de noi măsuri.

Citește mai mult: wall-street.ro