International Business Machines Corp (IBM) a anunțat vineri că va permite doar angajaților vaccinați complet să revină la birouri, care urmează să se redeschidă în 7 septembrie, având în vedere răspândirea rapidă a variantei Delta a COVID-19, relatează Reuters.

“Vom deschide multe din birourile din Statele Unite, acolo unde condițiile clinice o permit, în 7 septembrie. Cu toate acestea, redeschiderea este valabilă doar pentru angajații deplin vaccinați care decid să se întoarcă la birouri,” a afirmat directorul de resurse umane Nickle LaMoreaux, într-un memo tansmis angajaților.

Răspândirea numărului de cazuri de COVID-19 în Statele Unite și cerința autorităților sanitare ca persoanele vaccinate să poarte mască în interior au determinat multe companii să-și schimbe planurile în ceea ce privește revenirea la sedii.

Tot în această săptămână, Facebook Inc (FB.O) a amânat revenirea la birouri pentru angajații din Statele Unite pentru ianuarie 2022, în timp ce AT&T Inc a precizat că va cere angajaților cu funcții de conducere să fie vaccinați pentru a putea veni la birou.