Migrenă, gât încordat, dureri în zona lombară și vedere încețoșată: îți recunoști colegii de birou, care te însoțesc permanent când lucrezi de acasă? Deși, de obicei, căutăm cauza stării deteriorate de sănătate doar când ajungem într-un punct de disconfort acut, am învățat la toate cursurile de instruire pentru protecția muncii că o stație de lucru inadecvată ne afectează sănătatea.
Companiile uită să-și educe angajații cu privire la igiena lucrului de zi și ce ar trebui să ne determine să ne schimbăm obiceiurile. Când ne îndreptam ușor către punctul în care căpătam controlul asupra pandemiei, atât angajatorii, cât și angajații și-au pus o întrebare-cheie: „când se termină pandemia, vrem să ne întoarcem la birou?” Multe studii realizate în acest context indică faptul că, în acest moment, nu avem un răspuns clar. O parte din angajați visează să se întoarcă la biroul lor, la etajul 10, într-un zgârie-nori de sticlă; alții lucrează mult mai bine în intimitatea casei lor, în timp ce o a treia categorie (la fel de numeroasă ca primele două) nu e sigură în această privință. În acest caz, tehnologia are rolul de a elimina „declarația” din ecuație, adică de a le oferi oamenilor dreptul de a spune „nu știu” și de a facilita o metodă de lucru hibridă.
Astfel, utilizarea dispozitivelor sau a accesului la aplicații (ex. single-sign-on) ar trebui să fie la fel de accesibilă pentru angajați când lucrează de acasă. Pe de altă parte, accesul la resursele companiei trebuie securizat în aceeași măsură, indiferent de locația în care lucrăm și de dispozitivele pe care le folosim. Același lucru se aplică obiceiurilor bune de lucru, care ne ajută să avem grijă de sănătatea noastră fizică și de confortul psihic: trebuie să cultivăm aceste obiceiuri indiferent unde lucrăm- acasă sau la birou.
Citește mai mult: wall-street.ro