De la apariția OUG 147/2020 și până în prezent, regulile în funcție de care salariații părinți pot primi libere plătite de la angajatori, în contextul epidemiei de coronavirus, au fost modificate de mai multe ori. Cele mai recente schimbări au apărut chiar zilele trecute. Din acest motiv, prezentăm azi cele mai importante aspecte legate de cum se acordă liberele în prezent și cum se obține decontarea lor la stat.

Cele mai recente modificări la OUG 147/2020 se aplică de la începutul lunii aprilie, acestea fiind operate prin Legea 59/2021. În esență, noul act normativ a modificat regulile în așa fel încât zilele libere să poată fi acordate indiferent ce scenariu de funcționare a unităților de învățământ este valabil la un moment dat.

Când se acordă liberele plătite. Unul dintre părinți poate cere libere angajatorului, pentru a-și supaveghea copilul în vârstă de până la 12 ani (sau 26 de ani, în cazul copilului cu dizabilități), dacă se limitează sau suspendă activitățile didactice ce presupun prezența fizică a copiilor în școli și în grădinițe. Acest lucru se poate întâmpla fie în urma unei anchete epidemiologice, fie în urma hotărârilor comitetelor teritoriale pentru situații de urgență. Liberele plătite se acordă obligatoriu. Libere nu se acordă, printre altele, dacă unul dintre părinți poate munci la distanță (muncă la domiciliu sau telemuncă), este în concediul de creștere a copilului, în concediu de odihnă, în concediu fără plată sau în șomaj tehnic.

Cât timp se acordă liberele plătite. Dreptul la zile libere plătite acoperă întreaga perioadă în care cursurile fizice sunt limitate sau suspendate.

Ce documente trebuie cerute. În afară de cerere, părinții mai trebuie să depună la angajator o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, o copie a certificatului de naștere al copilului și, dacă este cazul, o copie a certificatului de încadrare în grad de handicap al copilului ori adultului în vârstă de până la 26 de ani. Modelele cererii și declarației sunt disponibile în Ordinul Ministerului Muncii 1.375/2020.

Citește mai mult: Avocatnet.ro