Într-un peisaj profesional în continuă evoluție, liderii de mâine caută soluții inovatoare pentru a-și perfecționa abilitățile și a-și asigura un avans competitiv. Un astfel de punct de referință în dezvoltarea profesională este reprezentat de Programul Executive MBA Româno-Canadian, oferit de Bucharest Business School (BBS) la ASE. Doamna Prof. Dr. Adriana Duțescu a detaliat, într-un interviu pentru EventsMax.ro, cui se adresează programul și care sunt beneficiile pentru absolvenți.

Cui se adresează programul?

Programul Executive MBA Româno-Canadian oferit de BBS se adresează experților și profesioniștilor din diverse domenii, care au atins un nivel de dezvoltare personală și expertiză profesională ce le oferă fundamentul necesar pentru a atinge vârful carierei, fie în mediul corporativ, fie în antreprenoriat. Programul vizează talente din toate departamentele unei companii, recunoscând angajamentul constant pentru calitate și excelență în profesie, abilități manageriale ridicate și capacitatea de a integra schimbările într-o strategie de afaceri durabilă.

„Studenții noștri experimentează scenarii de business inedite, prin simulări de business și studii de caz “istorice” dar și relevante contemporan, interacțiuni de grup în care sunt puse la încercare și “fasonate” acele “soft skills” pe care liderii ar trebui să le dezvolte și utilizeze și tot felul de circumstanțe de viață care sunt testate în “laboratorul nostru” cu success.”, declară doamna Prof. Duțescu.

Când este momentul potrivit pentru a considera un program Executive MBA?

Recomandarea profesorilor BBS este ca acest program să fie accesat după cel puțin șapte ani de experiență în domeniul afacerilor și cel puțin trei ani într-o poziție de middle-management. Cu toate că există excepții pentru cei mai tineri și mai ambițioși, Prof. Adriana Duțescu subliniază importanța acumulării unei experiențe profesionale solide înainte de a începe un program MBA de calitate. Acesta nu este doar un program academic, ci o oportunitate de creștere și dezvoltare personală, iar o bază solidă de cunoștințe integrate și experiență este esențială pentru a profita la maximum de această oportunitate.

Avantajele Programului Executive MBA Româno-Canadian

Prof. Duțescu evidențiază avantajele distincte ale programului oferit de BBS. Cu o istorie de peste 30 de ani, acesta a contribuit la dezvoltarea unui mediu de afaceri sănătos, competitiv și profesionist, cu peste 1300 de absolvenți care atestă calitatea sa. „Flexibilitatea în adaptarea la cele mai noi tehnici și tehnologii specifice educației executive, profesori competenți atât din țară, cât și din străinătate, și o echipă de management dedicată aduc un plus de valoare programului.”, consideră Adriana Duțescu.

În plus, programul a obținut recent acreditarea AMBA, reprezentând un pas semnificativ în recunoașterea calității și relevanței sale la nivel internațional. BBS își definește cultura organizațională a succesului „prin noi înșine”, o filosofie demonstrată și practicată de-a lungul timpului.

Construirea unei comunități puternice de absolvenți

Un aspect distinctiv al programului este comunitatea de absolvenți, care rămâne un factor vital după absolvire. Sute de povești de succes atestă impactul profund al programului asupra carierei și vieții personale ale absolvenților. Cu reprezentanți în diverse industrii, țări și regiuni, acești lideri au experimentat nu doar o dezvoltare profesională semnificativă, ci și o transformare personală. „Cum spun de fiecare dată: după absolvirea acestui program, ești complet schimbat, știi mult mai bine spre ce te îndrepți și mai ales cum și cu cine! Vă așteptăm!”, conchide Adriana Duțescu.