Investiția totală din Europa în transformarea viitorului muncii va depăși 145 de miliarde de dolari în 2021, potrivit unui ghid al IDC.
Potrivit ghidului, care a fost publicat pentru prima dată în iunie 2021, o treime din aceste cheltuieli, în valoare de 46 de miliarde de dolari, vor fi în categoria hardware, care include roboți și drone, infrastructură ca serviciu și dispozitive IoT. Software-ul și serviciile IT vor fi responsabile pentru cheltuieli în valoare de 37 de miliarde de dolari și, respectiv, 27 de miliarde de dolari.
IDC remarcă faptul că pandemia COVID-19 a accelerat adoptarea unor noi modele de lucru, inclusiv acorduri de lucru de la domiciliu care utilizează tehnologii de a treia platformă (platforme de calcul care transformă modul în care oamenii și întreprinderile se raportează la tehnologie). Aceste modele obligă organizațiile europene să stimuleze investițiile în cei trei piloni ai experienței angajaților și ai transformării spațiului de lucru – spațiu, cultură și augmentare.
Citește mai mult: economica.net