Integrarea inteligenței artificiale (AI) în procesul de resurse umane îmbunătățește capacitatea de analiză și predicție. În ultimii ani, automatizarea procesului de resurse umane cu ajutorul AI a luat avânt. Mulți experți în resurse umane au recunoscut modul în care automatizarea domeniilor precum recrutarea, integrarea și instruirea pot eficientiza procesele interne. Și contrar concepțiilor greșite, automatizarea pune angajatul pe primul loc, facilitând îndeplinirea sarcinilor administrative.

AI este una dintre tehnologiile cheie care fac posibilă automatizarea HR. În prezent, angajații se simt optimiști cu privire la integrarea AI la locul de muncă. Și, deși poate dura mult timp până când companiile integrează pe deplin AI în toate procesele lor, HR-ul  a dat deja startul.

Formulare online inteligente pentru candidaturi și CV-uri

Pentru a reduce o parte din timpul pierdut pentru a introduce repetat informațiile despre angajat, unele companii folosesc AI pentru a veni cu o platformă automată pentru transferul detaliilor CV-ului. Aceeași platformă poate transfera automat informații relevante în formularele angajaților.

O altă aplicație a AI în procesul de recrutare este capacitatea de a analiza CV-ul solicitantului pentru a găsi cea mai bună poziție pe baza experienței și abilităților lui. Mai mult, există companii care folosesc deja AI pentru a pre-selecta solicitanții înainte de a fi direcționați către un recrutor.

Sporirea învățării și dezvoltării angajaților                   

Învățarea și dezvoltarea reprezintă o parte semnificativă a managementului resurselor umane. În următorii câțiva ani, vă puteți aștepta ca angajatorii să adapteze programe de învățare automate și bazate pe AI. Scopul este de a se asigura că aceste programe sunt agile și răspund nevoilor angajaților lor.

Analize îmbunătățite ale forței de muncă

Analiza forței de muncă este esențială pentru monitorizarea și evaluarea performanței. Pentru managerii de resurse umane, datele le permit să ia decizii mai bune, care sunt esențiale pentru succes. Cu ajutorul instrumentelor automate care generează date, managerii vor avea o vizibilitate mai mare asupra anumitor valori. Accesul imediat la informații, este valoros pentru un manager de resurse umane.

Automatizarea resurselor umane nu este decât un exemplu al modului în care AI poate îmbunătăți locul de muncă. Deși nu există o soluție unică pentru toate provocările HR, automatizarea este o abordare pe care mulți o consideră avantajoasă.

Sursa: http://hrnews.co.uk/the-critical-role-of-ai-in-hr-automation/