One este o organizație ce oferă stabilitate, care își dorește colaborări pe termen lung, bazându-se pe o echipă de profesioniști, ce încurajează proactivitatea, o companie în plină ascensiune, în cadrul căreia angajații beneficiază de multiple cel oportunități de dezvoltare profesională. Este descrierea pe care Iulia Zamfir, HR Manager, One United Properties, a făcut-o companiei la care lucrează, într-un interviu pentru platforma GlobalHRManager.ro.

”Așa cum pentru clienții și investitorii noștri, am dovedit că suntem un partener de încredere, și în calitate de angajator, One este o companie pe care te poți baza, ce îți oferă stabilitate și oportunități de a te afirma din punct de vedere profesional, numai că, până acum, nu am comunicat foarte mult în această direcție. Unul dintre obiectivele pentru anul acesta este intensificarea promovării brandului de angajator, pentru că nu construim doar clădiri sustenabile, ci și parteneriate sustenabile, relația dintre angajat și angajator fiind una dintre acestea”, a explicat Iulia Zamfir.

O alegere inspirată

”Eu însămi am considerat aceste aspecte ca fiind o oportunitate și a fost unul dintre motivele pentru care am ales să mă alătur One, iar acum, la mai bine de doi ani distanță, consider că am făcut o alegere inspirată. Bineînțeles, așa cum nu există candidatul sau angajatul ideal, nu cred că există nici angajatorul ideal, dar consider că există organizația potrivită pentru fiecare dintre noi, în funcție de obiectivele profesionale ale fiecăruia”, a mai spus HR Managerul.

Mediu de lucru dinamic

Potrivit acesteia, One este o organizație potrivită celor care își doresc un mediu de lucru dinamic, ce oferă o expunere profesională destul de vastă, pe care,”dacă vei fi deschis să o fructifici, vei avea numai de câștigat, din punct de vedere al cunoștințelor și abilităților pe care poți să le dobândești”.

Cum se face recrutarea

Procesele de recrutare sunt gestionate în cea mai mare parte intern, pentru toate tipurile de roluri.

”Pentru câteva cazuri punctuale am colaborat și cu agenții de recrutare. De asemenea, colegii care lucrează deja în cadrul One fac recomandări de candidați, ce se dovedesc, de cele mai multe ori, a fi destul de valoroase. Întotdeauna este important, din punctul meu de vedere, ca pe lângă competențele profesionale, care bineînțeles primează, când alegi viitorul angajat, să iei în considerare și echipa din care va face parte, dacă s-ar potrivi mediului organizational și cum îl poti integra în departamentul respectiv, ca sa eviți potențiale situații neplăcute pe viitor. Noi ne dorim colaborări pe termen lung, iar fiecare angajare o vedem ca pe un parteneriat între angajat și angajator, bazat pe comunicare deschisă, încredere reciprocă și asumare de ambele părți”, a explicat managerul.

Șanse egale pentru cei fără experiență

”De asemenea, oferim posibilitatea de a se alătura echipei și persoanelor care nu au experiență sau sunt la un nivel entry level și de a se dezvolta în cadrul companiei, în funcție de aria de activitate în care se specializează. Colegii și, în special, managerii de departamente sunt întotdeauna deschiși să împărtășească din cunostințele lor. Spre exemplu, în cadrul Departamentului de Arhitectură, angajăm studenți cărora le oferim posibilitatea să aplice în practică noțiunile învățate la cursuri și să proiecteze efectiv secțiuni ale unei clădiri, sub îndrumarea unui arhitect cu experiență. Și am avut și aici multe surprize plăcute”, a mai spus Iulia Zamfir.

Posibilitatea de transfer dintr-un departament în altul

Potrivit acesteia, compania oferă și posibilitatea de transfer dintr-un departament în altul, dacă angajatul consideră că i se potrivește mai bine altceva.

”Să lucrezi în cadrul One este o experiență în sine, îți desfășori activitatea în birouri moderne, situate în clădiri construite la un standard foarte ridicat de calitate și cu multe certificări, inclusiv cea de clădire verde. One, ca dezvoltator, pune foarte mult accent pe calitate, sustenabilitate și energie regenerabilă și cumva te bucuri că poți contribui și tu, ca membru al echipei, într-o măsură mai mare sau mică, la îndeplinirea obiectivului de a redesena arhitectura Bucureștiului și de a face acest oraș demn de o capitală europeană”, a concluzionat Iulia Zamfir.