„Ultimii ani ne-au învățat cât de importantă este cultura companiei în atragerea și reținerea de noi colegi talentați. Organizațiile incluzive au echipe mai performante și sunt mai bine pregătite în a atrage și reține angajații. De asemenea, beneficiile centrate pe grija faţă de oameni, flexibilitate și sănătate fizică  îi ajută pe angajați să se simtă susținuți și apreciați de organizațiile lor”, afirmă Mihaela Berechet, Head of HR, MassMutual Romania, în interviul acordat platformei GlobalHRManager.ro.

Oamenii sunt în centrul a tot ceea ce facem la MassMutual Romania și suntem în permanență atenți la nevoile colegilor noștri, tratându-i cu încredere, respect și demnitate. Promovăm o cultură care sprijină creativitatea și ideile inovatoare ale colegilor noștri, valorizându-le contribuțiile. De asemenea, înțelegem importanța de a fi alături unii de alții și ne străduim să oferim beneficii care să adauge cu adevărat valoare”.

Ne propunem să încurajăm echilibrul dintre viața profesională și cea privată

Potrivit Mihaelei Berechet, angajaților MassMutual Romania le sunt oferite diverse beneficii și inițiative pentru dezvoltarea personală, dezvoltându-se continuu pachetul de beneficii, pentru ca acesta să răspundă nevoilor angajaților: de la furnizarea de asigurări de sănătate și de viață până la crearea unei culturi în care oamenii pot vorbi deschis sau pot face un pas înapoi pentru a se concentra asupra sănătății fizice sau mentale.

Organizăm sesiuni lunare cu experți pe diverse teme de wellbeing, cum ar fi sănătatea mintală, managementul stresului, mindfulness, reziliență, educație financiară și multe altele. Aceste sesiuni sunt online, interactive și atractive și oferă sfaturi și instrumente practice pe care colegii le pot aplica în viața de zi cu zi. Exercițiul fizic poate fi o modalitate excelentă de relaxare și de reîncărcare a bateriilor, iar MassMutual Romania își încurajează angajații să adopte un stil de viață sănătos, prin rambursarea parțială a abonamentelor la diferite cluburi de sport (sală de sport, yoga, pilates, squash, înot, dans etc). Colegii pasionați de lectură beneficiază de abonamente la o bibliotecă pentru companii, unde au acces la numeroase cărți, articole, ebooks şi videoclipuri din diverse domenii”, explică interlocutoarea noastră.

De asemenea, sunt oferite zile de concediu suplimentare – astfel încât angajații să aibă mai mult timp pentru a se relaxa și a se reîncărca – și sunt încurajați să facă voluntariat pentru cauze care îi pasionează, fiindu-le oferite în același timp trei zile plătite pe an pentru a face acest lucru.

Ne propunem să încurajăm echilibrul dintre viața profesională și cea privată, în care oamenii au timpul și spațiul de care au nevoie pentru activitățile personale și profesionale. Înțelegem importanța de a fi alături unul de celălalt și, prin aceasta, ducem mai departe tradiția de a ne ajuta reciproc”.

De asemenea angajații MassMutual Romania beneficiază de asigurare medicală şi de viaţă private, acesta fiind un beneficiu foarte apreciat și utilizat. Asigurarea medicală pe care o oferim este una cuprinzătoare, oferind colegilor noştri acces la multiple servicii medicale fără grija unui efort financiar suplimentar. Mai mult, există opțiuni pentru extinderea acoperirii acestui beneficiu asupra familiilor lor, ceea ce reprezintă un aspect important pentru mulți dintre angajații noștri. În esență, asigurarea medicală privată nu este doar un beneficiu, ci o reflecție a angajamentului nostru față de sănătatea și well-being-ul colegilor noștri. Este unul dintre motivele pentru care echipa noastră se simte apreciată și contribuie la un mediu de lucru pozitiv și productiv”, menționează liderul echipei de HR.

„Continuăm să ne promovăm cât mai autentic brandul de angajator”

Mihaela Berechet confirmă că, mai ales pentru o companie nouă precum MassMutual Romania, construirea unui brand puternic de angajator este foarte importantă. Piața IT este extrem de competitivă, iar cererea de talente depășește numărul de candidați, așa că am înțeles de la bun început că trebuie să comunicăm în mod constant despre compania noastră și despre ceea ce ne face unici și atractivi pentru candidați. Ne asigurăm că suntem prezenți în mod constant în mentalul publicului nostru țintă și că acesta află tot mai multe despre compania noastră cu fiecare interacțiune pe care o are cu noi”.

Strategia de promovare și recrutare urmărește să atragă oameni talentați, fiind în același timp autentică când vine vorba de a înțelege cum este să lucrezi în companie. „Acest lucru îi ajută pe potențialii candidați să decidă dacă acesta este un loc care se aliniază cu ceea ce este cel mai important pentru ei. Prin urmare, continuăm să ne promovăm cât mai autentic brandul de angajator și angajamentul nostru față de dezvoltarea profesională, bunăstarea personală și implicarea în comunitate”, spune interlocutoarea noastră.

„Companiile care își susțin angajații în a își atinge obiectivele vor obține un avantaj semnificativ”

În final, am întrebat-o pe Mihaela Berechet care sunt principalele provocări cu care se confruntă în acest an echipa de HR pe care o conduce. „Incertitudinea și instabilitatea de pe piețele financiare, din economie și din politică, împreună cu impactul crizelor geopolitice, provoacă un stres semnificativ pentru majoritatea oamenilor. În calitate de angajatori, trebuie să reevaluăm modul în care lucrăm, în așa fel încât să abordăm provocările angajaților noștri și să consolidăm capacitatea organizației de a atrage și de a păstra oamenii valoroși și talentați”.

Potrivit Mihaelei, există o tendință din ce în ce mai pronunțată a angajaților care fac alegeri profesionale în favoarea companiilor cu un mediu de lucru incluziv, în care se simt tratați cu demnitate și înțelegere. În consecință, tot mai multe companii sunt interesate să le ofere angajaților resursele, oportunitățile și beneficiile de care au nevoie pentru a performa la cel mai înalt nivel.

„Companiile care își susțin angajații în a își atinge obiectivele, îi tratează cu încredere, respect și demnitate, și care le sprijină creativitatea și ideile inovatoare prin promovarea unei culturi care le apreciază contribuțiile, vor obține un avantaj semnificativ. La MassMutual Romania, oferim resurse, instrumente și cultivăm o cultură care apreciază contribuția fiecărui coleg. Pe măsură ce progresăm, continuăm să ne bazăm pe colegii noștri, să răspundem nevoilor și preocupărilor lor individuale și să găsim noi modalități de a evolua împreună cu ei”, concluzionează Mihaela Berechet.