Blocajul Covid-19, început în luna martie a anului trecut, a avut un impact instantaneu asupra comunității de afaceri. Milioane de angajați din organizații din întreaga lume au fost nevoiți să își părăsească birourile, pentru a începe să lucreze de acasă. Pentru unii, separarea forțată a avut unele beneficii pozitive. Pentru mulți alții, însă, efectul asupra productivității și sănătății mintale a fost unul negativ.

Companiile se luptă să înțeleagă problemele de sănătate ale angajaților, daunele pe termen lung și modalitatea cea mai eficientă de a-și îndruma și dezvolta forța de muncă în urma acestei pandemii. Drept urmare, odată cu lansarea rapidă a vaccinului, aproape fiecare afacere evaluează cum să faciliteze întoarcerea rapidă, dar sigură, la birou.

Potrivit cercetărilor efectuate de Yonder în numele Cignpost ExpressTest, doar una din patru companii are planuri concrete pentru a asigura întoarcerea angajaților la muncă în condiții de siguranță, după pandemia Covid-19 și doar jumătate au formulat un plan pentru a reveni la birou. Deși este adevărat că există unele organizații care vor aștepta pur și simplu până când totul va reveni la normal și fiecare adult va fi vaccinat, mulți alții vor dori să-și întoarcă mai repede o parte sau toți angajații lor la birou. Ceea ce nu este clar, sunt pașii practici pentru a asigura un mediu sigur.

În timp ce guvernele oferă îndrumări detaliate cu privire la modul în care nunțile, cluburile de noapte și evenimentele sportive pot reporni, au existat puține informații cu privire la modul în care ar trebui să procedeze marea majoritate a organizațiilor, în afară de recomandarea ca munca de acasă să continue cât mai mult posibil.

Multe companii au anunțat că vor amâna revenirea la birou până în toamnă. Însă, în cazul în care apar noi mutații ale virusului și scade eficacitatea programului de vaccinare sau va exista o creștere a infecțiilor și a deceselor, companiile ar putea să întârzie cu întoarcerea la birou.

Poate că luarea în considerare a experienței organizațiilor care au început deja să recheme angajații la birou este cea mai bună modalitate de a înțelege opțiunile disponibile. Pentru acele organizații, punctul de plecare a fost să înțeleagă de ce angajații trebuie să fie vaccinați, aflând astfel și cum să creeze un mediu de lucru sigur pentru toată lumea prin teste.

De asemenea, este important înțelegem clar care sunt diferitele tipuri de teste disponibile. Conform cercetărilor, 4 din 10 companii nu dispun în prezent de cunoștințe clare. Există teste rapide, care sunt ieftine și produc rezultate în câteva minute. Problema cu aceste teste este însă că ratează o proporție semnificativă de cazuri pozitive, ceea ce înseamnă că măștile, distanțarea socială și igiena virală rămân necesare. Alternativa este testul PCR standard. Acesta poate produce rezultate în câteva ore. Sunt mai costisitoare, dar au avantaje semnificative, prin faptul că oferă cel mai înalt nivel de certitudine.

Testarea consecventă permite companiilor să își creeze propriile pașapoarte pentru angajați: un document care oferă detalii despre istoricul testelor și vaccinare. Acest lucru le permite apoi celor care sunt testați negativ capacitatea de a lucra din nou în mod normal la birou și oferă încrederea angajatorilor în datoria lor de a oferi îngrijire în ceea ce privește COVID. Avantajele adăugate pentru retenția angajaților, bunăstarea mentală și avantajul competitiv sunt încă de estimat.

Cu toate acestea, nu este suficient doar să testeze angajații. Companiile vor trebui, de asemenea, să furnizeze testaților pozitivi, managerilor de linie și contactelor acestora o evaluare a riscului. Persoana cu COVID va trebui, de asemenea, să aibă acces imediat la sfaturi medicale cu privire la starea sa și la urmărirea rapidă a testelor COVID, înainte de a putea reveni la locul de muncă. Retestarea celor care au fost în contact cu individul este, de asemenea, necesară pentru a se asigura că toți pot continua să lucreze în siguranță.

Daunele economice și sociale cauzate de COVID-19 au fost imense, dar odată cu lansarea cu succes a vaccinului, devine posibil să ne imaginăm un viitor mai luminos. Acum, întreprinderile au nevoie de un plan care să-i readucă pe angajați la birou, ajutându-i astfel să revină la normalitate cât mai curând posibil.

Sursa: hrnews.com