“Ultimii ani și mai ales cei doi ani de pandemie au arătat importanța tehnologiei în orice spațiu de lucru și nu numai. Companiile care dispuneau și au avut deschidere față de tehnologie din timp, au fost acelea care au simțit un impact redus asupra businessului, ba chiar au reușit să capitalizeze datorită adopției de tehnologie realizate în ultimii trei-cinci ani”, afirmă Robert PufanCloud Solution Archiect for Modern Work, Microsoft CEE.

Acesta arată că există nenumărate exemple din toate industriile, unde companiile cu o platformă tehnică modernă s-au adaptat foarte rapid la toate provocările pe care le presupune interacțiunea de la distanță cu persoanele dinafara companiei sau cu proprii colaboratori și angajați – „telemunca”.

„Una dintre schimbări constă în modificarea spațiilor tradiționale de lucru (exemplu: birourile, punctele de desfacere, showroom), care s-au transformat din spațiile unde mergeam la muncă, în spații de colaborare, spații de creație, spații în care angajații, partenerii și clienții se reunesc pentru a discuta despre viitor sau pentru a interacționa cu anumite produse și servicii, în detrimentul activităților zilnice redundante ce pot fi realizate de oriunde și oricând”, explică specialistul companiei Microsoft România.

Toate aceste lucruri diferă de la companie la companie, de la industrie la industrie, însă un lucru este cert: investiția în tehnologie modernă reprezintă un factor determinant în succesul unui business actual. Un spațiu de lucru modern nu trebuie să arate într-un anume fel. Trebuie în schimb să dispună de mijloacele necesare prin care orice membru din cadrul unei companii să poată să își ducă sarcinile la bun sfârșit într-un mod cât se poate de simplu și mai ales sigur în același timp. Toate acestea, indiferent de locul de desfășurare al activităților, indiferent de timpul în care unul sau mai mulți colegi lucrează la un anumit proiect sau sarcină de lucru. Acestea sunt obiective realizabile și pe care tehnologia de astăzi le poate facilita”, conchide Robert Pufan.

Robert Pufan este Cloud Solution Architect pentru spațiile de lucru moderne. Robert face parte din echipa Microsoft de aproape 8 ani, trecând prin diferite departamente și divizii, cum ar fi: Mobile Devices Group sau Consumer & Devices Sales, iar de mai bine de doi ani lucrează pentru viitorul spațiilor moderne de lucru, în echipa comercială. Este responsabil de construirea de noi servicii, aplicații și bune practici de adopție pentru întregul ecosistem de parteneri Microsoft din Europa Centrală și de Est. Robert deține un master în cibernetică, este certificate ProSci în Adopție & Change Management și este trainer certificat Microsoft.