Starea de sănătate a colegilor noștri și în special cea psiho-emoțională, este foarte importantă pentru noi, mai ales că avem un număr mare de colegi înarmați. Avem implementate evaluări psihologice regulate pentru a identifica eventuale semne de stres, anxietate sau depresie sau orice alt tip de probleme de sănătate mintală. Scopul este de a limita orice risc legat de siguranța la locul de muncă”, spune Roxana Andrei, HR Director Brink’s România, în interviul acordat platformei GlobalHRManager.ro.

Aceasta adaugă că se organizează periodic workshopuri ținute de partenerul de Medicina Muncii cu topicul „Stress Management”, fiind urmăriți indicatorii de absenteism și fiind ajutați colegii cu boli grave. „De asemenea, am avut campanii de controale medicale dedicate doamnelor din companie, pentru prevenția cancerului de sân”.

Roxana Andrei mai spune că Brink’s oferă angajaților abonamente medicale gratuite, cu o listă comprehensivă de analize și investigații incluse. „Fiind o organizație cu o medie de vârstă apropiată de 50 de ani, punem accent pe prevenție și încurajăm colegii să meargă regulat la medic, pentru a se asigura că sunt sănătoși și pentru a trata din timp eventualele probleme medicale”.

Interlocutoarea noastră adaugă că diversitatea și incluziunea sunt parte din setul de valori Brink’s. „Începând cu 2022 am implementat pentru toți colegii, indiferent de nivelul ierarhic, programe de training D&I prin care ne dorim schimbarea mentalității colegilor noștri legat de principalele prejudecăți și stereotipuri cu care ne confruntăm în Brink’s și în general, în România. Am conceptualizat informația și am livrat-o pe două paliere, leadership și angajați frontline, și am creat și un program „Train of Trainer” prin care colegii din poziții manageriale au învățat cum să disemineze informația către colegii din echipele lor, astfel încât să se asigure că aceștia și-au însușit respectivele noțiuni și totodată cum să răspundă întrebărilor primite pe diferite subiecte D&I”.

Echipa de HR a companiei își dorește ca prin astfel de programe să creeze un mediu de lucru incluziv, în care diversitatea este respectată și susținută și în care fiecare coleg/ă să se simtă valorizat/ă și acceptat/ă. De asemenea, au fost extinse acțiunile de D&I și în comunitățile din care „familia Brink’s” face parte.

„Eu personal cred foarte mult că dacă vrem să schimbăm ceva, în primul rând trebuie să începem cu noi înșine și în al doilea rând, trebuie să începem să schimbăm mentalitatea generațiilor tinere. În acest sens am avut anul acesta (și vom continua și anul viitor) o campanie anti-bullying, derulată împreună cu Open Minds (ONG partener Brink’s) în liceele din București și un program prin care ne dorim integrarea pe piața forței de muncă a tinerilor care provin din medii instituționalizate/persoane atipice”, concluzionează Roxana Andrei.