PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a numit-o pe Silvia Petre în funcția de HR Director PepsiCo East Balkans, începând cu data de 1 martie 2024. Aceasta o înlocuiește pe Annie Griffith-Swain, care a coordonat departamentul în ultimii 2 ani. Silvia Petre îi va raporta Innei Yakovchuk, CE HR SR Director.

În noua sa poziție, Silvia Petre va coordona strategia privind planificarea și dezvoltarea angajaților PepsiCo, gestionând strategia de dezvoltare a talentelor și îmbunătățirea eficienței operaționale în regiune.

Cu o experiență de 15 ani de carieră, Silvia a avut roluri importante în gestionarea compensațiilor și beneficiilor, și mai târziu în colaborarea strategică pentru funcțiunea Comercială, și cel mai recent pentru departamentul de Marketing și Insights la nivelul Europei Centrale, potrivit unui comunicat PepsiCo.

„Sunt încântată să preiau acest rol și să contribui la consolidarea culturii organizaționale PepsiCo. Pe tot parcursul meu în cadrul companiei am avut oportunitatea de a fi implicată în proiecte cu impact semnificativ și de a colabora cu profesioniști extraordinari. Suportul pentru o dezvoltare accelerată și provocările pe care le-am întâmpinat au fost esențiale și au susținut constant evoluția mea în carieră. Împreună cu echipa, voi continua să construim un mediu în care fiecare coleg să se simtă valorizat, motivat și pregătit să facă față provocărilor viitoare, susținând astfel succesul și creșterea continuă a companiei”, a declarat Silvia Petre.