În România, peste două milioane de oameni beneficiază de abonamente medicale, o cifră ce reflectă preocuparea tot mai crescută pentru prevenţie şi sănătate în rândul populaţiei. De asemenea, recent, în ecuaţie au apărut şi starea de bine, echilibrul emoţional şi gestionarea stresului la locul de muncă, astfel că peste 100.000 de angajaţi din diverse domenii au fost incluşi în programe complexe de wellbeing, oferite în completarea abonamentelor medicale ale reţelei Regina Maria de către angajatori, spune Georgiana Andrei, director de vânzări Divizia abonamente la Regina Maria, citată de Ziarul Financiar.
Potrivit acesteia, există o conştientizare din ce în ce mai profundă a faptului că sănătatea nu se limitează doar la aspectul fizic, ci include şi starea psihică şi emoţională a individului. Astfel, peste 100.000 de angajaţi au acces la programe de wellbeing, în completarea abonamentelor medicale oferite de Regina Maria. Aceste programe sunt adaptate pentru diverse industrii, cum ar fi IT şi finanţe, unde echilibrul mental şi gestionarea stresului sunt esenţiale din cauza ritmului rapid şi cerinţelor complexe, dar şi în sectoarele retail, FMGC şi producţie.
Georgiana Andrei spune că oamenii vin mai des la medic după perioada pandemică, pe de o parte pentru că au conştientizat mult mai mult importanţa sănătăţii şi pe de altă parte pentru că sunt mai anxioşi. „Tot mai mulţi angajatori vor să acopere şi zona psihologică şi acum peste 150.000 din abonamentele pe care noi le avem acoperă minimum de trei sesiuni de psihoterapie“, a precizat reprezentanta reţelei Regina Maria.
Acum, spre exemplu, într-un abonament, în general, sunt incluse şedinţe de terapie, servicii de stomatologie, dar şi programe extra de wellbeing pentru angajaţi. „Înregistrăm o creştere de 300% pentru servicii psihoterapie faţă de perioada prepandemică, iar numărul abonaţilor Regina Maria, care beneficiază de şedinţe de psihoterapie acoperite de companie, s-a dublat faţă de anul trecut“, conchide Georgiana Andrei.