Poșta Română a fost cel mai mare angajator din țară în 2020, cu un număr mediu de salariați de 23.045, adică de peste 7 ori mai mult decât principalul competitor din mediul privat – Fan Courier. În ciuda acestui fapt, Poșta face un profit de 6 ori mai mic decât Fan Courier, și nu a reușit să își îmbunătățească semnificativ cifrele în anul pandemic 2020, unul în general bun pentru firmele de curierat.

Ineficiența Poștei Române a fost un subiect adesea dezbătut în ultimii ani, însă, judecând situația în mod obiectiv, compania de stat cu greu se poate compara cu operatorii privați de curierat care nu sunt nevoiți să mențină mii de sucursale în întreaga țară. Chiar și așa însă, restructurarea Poștei rămâne în atenția Guvernului, anul acesta numărul de angajați fiind prognozat să scadă cu 1.000.

Al doilea cel mai mare angajator din România este Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” SA, cu 22.356 de salariați, potrivit datelor trimise de Oficiul Național al Registrului Comerțului la solicitarea wall-street.ro. De notat că în top mai figurează și CFR Călători, care, la rândul ei, are alți 12.084 angajați.

Citește mai mult: wall-street.ro