Nu sunt neapărat de acord cu ideea de reziliență, pentru că presupune reîntoarcerea la o stare de fapt, pe care cred că ar trebui să o provocăm în fiecare moment – și în calitate de CFO, dar și ca organizație. Noi reușim foarte ușor să anticipăm schimbările și să ne schimbăm înaintea lor”, a declarat Adriana Ionas, Chief Financial Officer, 2Performant.com, în cadrul evenimentului CFO Conference 2023“Pandemia ne-a făcut să muncim de acasă și de atunci nu ne-am mai întors la birou – am reușit să ne conectăm unii cu ceilalți foarte bine și să avem niște rezultate extraordinare”.

“Încercăm să motivăm echipele printr-un pachet salarial, deși nu ne iese de fiecare dată. Încercăm cu pachete de beneficii, muncim de acasă și am văzut că se poate să fim full remote, ceea ce este un avantaj, pentru că mergem pe rezultate, deci pe un program flexibil. Există încredere, există transparență. În situații de criză cred că există și oportunități foarte mari, despre identificarea unor oportunități în care să investești și care îți vor aduce return pe viitor”, a adăugat Adriana Ionas.

O altă direcție de interes pentru un CFO modern este aceea legată de dezvoltarea sustenabilă a companiei, a continuat Alexandru Nomicos, Director Financiar, Bergenbier. „Din punctul meu de vedere, CFO-ul este instrumental în a trasa abordarea sustenabilă a companiei. Dacă e să ne gândim puțin, departamentul financiar este acela care alocă resurse pentru proiecte de ESG. Mai mult de-atât, conformarea la reglementările de sustenabilitate ține foarte mult de raportarea financiară. Dacă în ultimii 3-4 ani investitorii se uitau la raportarea financiară încât să își poată definitiva strategiile de investiții, astăzi se uită la impactul asupra mediului, la impactul asupra angajaților, comunității. Sunt multe aspecte care au apărut între timp”.

“Noi ne mândrim cu o strategie de sustenabilitate trasată pe 3 piloni importanți: oamenii, planeta și consumul responsabil de alcool. Deja raportăm de 4 ani acel raport non-financiar, în care trasăm proiectele pe care le avem pe masă și pe care le executăm, la nivel de România. Discutăm de o reciclare 100% a deșeurilor pe care le producem. Discutăm de un consum de apă care scade constant, printr-un sistem de filtrare a apei. Discutăm de materii prime care provin, în proporții de 98% din România”, a conchis Alexandru Nomicos.

Transformarea digitală a departamentului financiar, gestionarea scenariilor de risc, oportunitățile de finanțare pentru creșterea companiei sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul CFO Conference 2023. Cea de-a 8-a ediție a reunit 230 de directori financiari și economici, consultanți fiscali și specialiști în domeniu, ce au fost prezenți fizic, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, dar și virtual.

Conferința a inclus două sesiuni de prezentări și un panel de dezbatere. Cei care nu au ajuns la eveniment pot solicita înregistrarea conferinței pe site-ul BusinessMark, în secțiunea On Demand.

CFO Conference 2023 este un eveniment organizat de BusinessMark. Platformele Oameni și Companii – GlobalManager.roGlobalHRManager.roAdministratie.ro și EventsOnline.ro – sunt parteneri de comunicare ai evenimentelor BusinessMark.