Pentru a simți că fac parte din succesul și povestea companiei, angajații au nevoie de transparență și apreciere. Este părerea exprimată de Alina Costea, CHRO Lensa, într-un interviu pentru platforma Global HR Manager.

„Transparența este una dintre valorile de bază ale companiei, pe care o aplicăm în activitatea noastră de zi cu zi. Avem nevoie de colegi ambițioși, pentru că suntem o echipă agilă, care se dezvoltă într-un ritm accelerat. De aceea, colegii noștri sunt conectați la fiecare nou milestone atins în cadrul organizației. În plus, ca angajator, Lensa este orientată spre nevoile angajaților și se preocupă permanent să fie la curent cu tendințele din piață”, a spus Alina Costea.

Echilibru între viața personală și cea profesională

Întrebată cum răspunde compania provocării permanente de a reuși să rețină angajații valoroși, aceasta a explicat: „Întreaga echipă Lensa este valoroasă, așadar facem tot posibilul să le facilităm colegilor noștri oportunități de creștere profesională în cadrul organizației, fie prin schimb de experiențe interdepartamentale, fie prin transferuri și specializări pe alte roluri, pentru a fi în permanență în acord cu nevoile lor individuale. De asemenea, la Lensa ne propunem să asigurăm un echilibru între viața personală și cea profesională, pentru că știm că aceasta este una dintre principalele preocupări ale tuturor angajaților în ultimii ani, mai ales după pandemie.”

Fluxuri și tehnologii noi, în viața de zi cu zi a angajaților

Prioritară pentru Lensa este și asigurarea dezvoltării profesionale a angajaților. „Facem tot posibilul să integrăm fluxuri și tehnologii noi în viața de zi cu zi a angajaților noștri, cu scopul de a le ușura munca. În felul acesta, eficientizăm timpul petrecut pe sarcini repetitive și obținem timp pentru dezvoltare în alte arii de interes profesional. Mai mult decât atât, ne desfășurăm activitatea zi de zi într-un mediu de lucru extrem de agil și suntem foarte deschiși la proiecte și idei noi, așadar, dacă există dorință de învățare și dezvoltare, oportunitățile sunt nelimitate”, a mai declarat CHRO Lensa.