Cea mai mare provocare a unui copil crescut la orfelinat este să crească fără să știe ce este iubirea.  Un copil învață ce este iubirea, crescând într-o familie iubitoare. Iar lipsa iubirii și îngrijirii lasă urme adânci în viitorul adult nu doar la nivel afectiv.

Statistic, copiii crescuți în orfelinate sunt de 3 ori mai predispuși unei stări de sănătate precare ca adulți decât cei care cresc și se dezvoltă în sânul familiei.

Pandemia COVID-19 nu a făcut decât să adâncească nevoile copiilor din mediile vulnerabile astfel încât, fiecare copil care nu a ajuns într-un orfelinat și fiecare orfelinat ce și-a închis porțile în această perioadă, au reprezentat un câștig imens.

Echipa Alliance Healthcare România este recunoscătoare că a putut spune și în 2021 #SuntAici, alături de echipa oamenilor pasionați și motivați ai fundației Hope and Homes for Children Romania, contribuind la închiderea a 3 orfelinate (București, Neamț și Oradea) și la construirea a 4 case de tip familial (București, Sibiu, Neamț și Oradea).

Dedicate susținerii acțiunilor sociale cu impact real în comunitățile din care fac parte, Alliance Healthcare România cât și comunitatea farmaciilor independente Alphega s-au alăturat în ultimii ani misiunii Hope & Homes for Children Romania de a schimba în bine destinele copiilor aflați în situații de risc prin implicarea în programele de prevenire a separării copiilor de familiile lor.

Un exemplu îl constituie și campania de donații cu cardul contactless lansată anul trecut de Alphega cu sprijinul Băncii Transilvania ce permite susținerea copiilor din familiile sărace prin donații ce se pot efectua, ușor și în siguranță, la cele 30 de POS-uri amplasate în farmaciile Alphega selectate la nivel național.

”Parteneriatul strategic dintre Hope and Homes for Children și Alliance Healthcare România va continua să aibă drept obiectiv central sprijinul acordat copiilor din mediile vulnerabile în prevenirea separării acestora de familiile lor. Investind în proiecte precum reintegrarea copiilor instituționalizați în familie, integrarea socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție de stat și, nu în ultimul rând, contribuind la efortul pe termen lung de închidere a orfelinatelor, aceste instituții învechite, investim în viitorul copiilor și tinerilor vulnerabili din România. Prin sprijinul acordat copiilor cu risc de abandon de a rămâne în familiile lor ii ajutăm să aibă o copilărie normală și apoi o viață sănătoasă de adult”, declară Iulian Trandafir, CEO Alliance Healthcare România.