Recrutarea reprezintă un element esențial pentru succesul oricărei companii, fiind poarta de intrare către talentul care va modela și va duce mai departe misiunea și viziunea organizației”, spune Andrada Olteanu, Head of People – QED / Sandbox în interviul acordat platformei GlobalHRManager.ro.

Pornind de la o carieră în jurnalism, Andrada a acumulat abilități prețioase în comunicare și în înțelegerea profunzimii umane, intervievând oameni din diferite domenii și încercând să realizeze de fiecare dată cel mai bun articol.

Am învățat să trec dincolo de aparențe și să identific esența fiecărei persoane, lucru pe care l-am adus și în rolul meu actual de Head of People. În procesul de recrutare, nu mă opresc la prima impresie, ci caut să înțeleg în profunzime motivațiile și valorile fiecărui candidat sau membru al echipei. Obiectivul meu este să creez relații în care oamenii se simt liberi și confortabili, într-un mediu plăcut și sigur în care fiecare persoană se poate deschide și în care putem descoperi cu adevărat ce li se potrivește cel mai bine”, explică interlocutoarea noastră.

Potrivit acesteia, în recrutare și în conducerea oamenilor, este important să separi viața personală de cea profesională. „La locul de muncă, toți suntem egali și toți avem drepturi. Este crucial să dezvolți un mediu în care fiecare individ să se simtă valorizat și respectat, indiferent de originea sa sau de alte aspecte personale. Experiența mea mi-a demonstrat că o conexiune reală cu oamenii este cheia succesului în recrutare și managementul personalului. În era actuală, angajații aspiră la mai mult decât un simplu loc de muncă – ei caută flexibilitate, un mediu de lucru plăcut, înțelegere și oportunități reale de avansare”, menționează Andrada Olteanu.

Ea adaugă că, în compania în care lucrează, managementul se asigură că angajații nu sunt tratați ca niște piese ale unei mașinării, ci ca parteneri implicați activ în propria lor evoluție și dezvoltare.

Încurajăm un echilibru sănătos între viața profesională și cea personală, recunoscând și respectând nevoile individuale ale fiecărui angajat. Abordăm o cultură a comunicării deschise și transparente, încurajând feedback-ul sincer și constructiv și promovând asumarea riscurilor și depășirea limitelor. În același timp, susținem constant învățarea și dezvoltarea profesională, participând la evenimente relevante și implicându-ne în schimbul de experiențe și cunoștințe. Am spus-o mereu și o voi spune în continuare: un lider bun este, în esență, un actor bun”.

Aceasta nu înseamnă că trebuie să fim prefăcuți sau să ascundem adevărul, ci că trebuie să fim mereu prezenți pentru echipa noastră, adaugă liderul echipei de HR Sandbox.

Suntem mereu în lumina reflectoarelor, iar comportamentul nostru este observat și urmat de ceilalți. Astfel, este important să fim mereu acolo pentru colegii noștri, să le arătăm sprijin și să fim un exemplu de integritate și dedicare. Ca lideri, suntem pilonii pe care se sprijină echipa noastră, și este responsabilitatea noastră să le oferim un exemplu demn de urmat în fiecare zi. Toți cei care activează în acest domeniu ar trebui să înțeleagă că resursele umane sunt despre relații și despre creșterea împreună, nu individuală, iar abordarea noastră se axează pe transformarea potențialului individual în performanță colectivă”, concluzionează Andrada Olteanu.