Băncile din Germania îşi reduc rapid suprafeţele de birouri în condiţiile în care un număr din ce în ce mai mare de angajaţi sunt în telemuncă, ceea ce le plasează în avangarda unei mişcări globale care ar putea modifica în mod permanent modul în care lucrează bancherii, transmite Bloomberg.

Liderul pieţei, Deutsche Bank AG, a eliberat mai multe etaje într-o clădire de birouri care adăpostea aproximativ 1.000 de angajaţi, HSBC Germany renunţă la şase clădiri de biruri separate din Dusseldorf pentru a muta toţi angajaţi într-un nou sediu central, cu o suprafaţă echivalentă cu jumătate din suprafaţa celor şase clădiri iar divizia BNP Paribas din Frankfurt va reduce spaţiul de birouri pentru a acoperi doar 60% din personal. Băncile regionale DZ Bank AG şi BayernLB analizează şi ele planuri similare.

Ritmul cu care băncile germane îşi transformă spaţiile de birouri le deosebeşte chiar şi de băncile europene care au adoptat programe generoase de muncă de acasă pentru perioada post-pandemie. În plus, faptul că băncile germane adoptă un model de telemuncă pentru a reduce costurile scoate în evidenţă o diferenţă între Europa şi SUA, unde nume importante din industria bancară precum Goldman Sachs Group Inc. păstrează în continuare modelul muncii de la birou.

Citește mai mult: wall-street.ro