Oamenii, ca resurse, sunt active neprețuite ale oricărei organizații. Pentru ca o afacere să aibă succes, fiecare companie este obligată să își îmbunătățească forța de muncă prin alinierea strategiilor de resurse umane la cele mai recente tendințe. Una dintre aceste tendinţe este Feedback-ul continuu, o componentă a evaluării oamenilor cu scopul de a-şi îmbunătăţi productivitatea la locul de muncă.

 

Cum funcţionează evaluarea prin Feedback continuu

Prin feedback-ul continuu înseamnă că oricând, absolut la orice oră, un angajat poate să acorde o evaluare și un scoring complet pe anumite competențe către oricine doresc. Aceste competenţe pot varia, de la grija faţă de client, integritate şi transparenţă, spirit de echipă, inovaţie, până la curiozitate şi altele. În baza acestor evaluari, angajatul primeşte un scor general care va avea o pondere în evaluarea totală.

 

Ce beneficii concrete aduce angajatului

Angajatul are un scor general şi un scor pe competeneţele faţă de care organizaţia evaluează angajatul. Toate acestea au legătură cu scorul pe care îl dau colegii în mod anonim şi îl poate ajuta să îşi îmbunătăţească atât skillurile, cât şi comportamentul. Există şi un raport de feedback continuu şi pot să vizualizeze raportul propriu, unde pot vedea evoluţia într-un iterval de timp.

 

Citește mai mult: economica.net