În prezent, construirea unei echipe este mai dificilă decât a fost vreodată. Cum creați conexiune și încredere? Cum rămâneți concentrați pe obiectivele voastre? De-a lungul anilor în care a studiat modul în care colaborează grupurile de succes, Daniel Coyle a petrecut timp cu echipe de elită din întreaga lume, observând felul în care acestea se susțin reciproc, gestionează conflictele și se îndreaptă către un obiectiv comun. În această carte, lucrurile pe care le-a aflat autorul ne sunt transmise sub forma a 60 de sugestii și de exerciții concrete, practice, care vă vor ajuta echipa să construiască o cultură coerentă și pozitivă.
Culturile extraordinare, a descoperit Daniel Coyle, sunt construite pe trei abilități esențiale: siguranță, vulnerabilitate și scop. El ne arată cum putem servi mai bine coechipierilor noștri, nouă înșine și scopului nostru comun, incluzând:
>  programarea unor întâlniri regulate de echipă pentru „armonizare”, în care să puneți accent explicit pe mersul intern al echipei și să creați conversații care să scoată la suprafață și să îmbunătățească dinamica echipei;
>  crearea de spații pentru cei care lucrează la distanță, petreceri pentru relaxare, care să servească drept supapă de reducere a presiunii, precum și ca platformă pentru ca oamenii să se conecteze și să rezolve problemele împreună.
Cu reflecții, exerciții și sfaturi practice, care se vor dovedi de neprețuit pentru companii, sportivi și familii deopotrivă, și îmbogățit cu ilustrații alb-negru, Manual de cultură organizațională este un ghid esențial pentru promovarea și cultivarea unei culturi de echipă puternice.