Christina Verchere, CEO al OMV Petrom a spus, în cadrul evenimentul PWC/ZF de prezentare a studiului PwC Survey 2021, că OMV Petrom va face angajări în perioada viitoare, în condiţiile în care cererea pentru produsele companiei va creşte.

„Sectorul de petrol şi gaze cred că va creşte, pentru că atunci când oamenii încep să se mişte, este mai multa mobilitate, vedem o creştere a cererii pentru combustibili, gaz şi vedem o creştere a cererii pentru energie. Din punctul meu de vedere, văd creştere economică, a cererii pentru produse şi cred că da, vom angaja mai mulţi oameni”, a spus ea.

Potrivit acesteia, scăderea PIB în România nu a fost atât de extremă pe cât s-a crezut la începutul pandemiei, iar prognozele pzoitive se consolidează. Evoluţia PIB este fundaţia pentru prognozele companiilor.

„Da, vom angaja mai multe persoane, pentru că eu cred că România, dacă ne uităm la estimările PIB, este clar că va fi o creştere. Multe companii investesc în ECE şi în România. (…) Pentru noi, abilitatea de a realiza ca 5.000 de oameni să lucreze de acasă şi de a te asigura că totul merge înainte este o transformare fenomenală pe care nu am fi putut s-o facem fără această situaţie”, a menționat Christina Verchere.