Companiile nou apărute pe piață întâmpină tot felul de provocări specifice începutului de drum. Managementul costurilor, gestionarea corectă a stocurilor și a timpilor de încasare sunt doar câteva dintre problemele care necesită atenție sporită din partea unui antreprenor care abia și-a lansat produsul în piață. Dependența de fondator a unui start-up abia născut lasă, însă, mai puțin timp pentru identificarea și selecția unei resurse umane specializate. O tânără din România propune un nou model mai puțin întâlnit în piața muncii: un serviciu prin care companiile mici și mijlocii pot închiria un specialist HR care îi ajută să găsească oameni, dar pe alte canale decât se așteptau.

Ce este și cum funcționează serviciul de închiriat HR

Resursa umană este unul dintre cele mai importante aspecte de avut în vedere pentru un business aflat la început de drum. În funcție de experiența pe care o are antreprenorul ca fondator, conștientizează mai repede sau mai puțin repede care sunt sarcinile pe care le poate face singur și pentru care trebuie să apeleze la specialiști.

Ioana Petrea, expert HR și Managing Partner, RightFIT România a creat Borrow HR, un serviciu prin care un manager poate închiria un HR pe perioada procesului de recrutare, fiind special conceput pentru companiile care nu dispun de bugete mari.

Citește mai mult: wall-street.ro