Eficientizarea, atragerea și păstrarea oamenilor – cheie sunt marile priorități ale acestei perioade și ale anului 2022 la vârful marilor companii active în România. De asemenea, investițiile în dezvoltarea componentei “mindset” (mentalitatea potrivită pentru performanța și atingerea obiectivelor) vor deveni din ce în ce mai importante în cadrul marilor organizații.

Totodată, companiile vor începe să măsoare un nou indicator de performanță: rata de întoarcere a investiției în învățare (Return on Learning) și, mai ales, rezultatele obținute în urma activităților de învățare/ dezvoltare. Acestea sunt câteva dintre principalele concluzii ale studiului “Insights from the Top” realizat de compania de Executive Search și Dezvoltare Organizațională K.M.Trust & Partners la finalul lunii noiembrie 2021.

Astfel, peste 55% dintre respondenti au indicat în egală măsură activitățile de eficientizare, optimizare a resurselor și performanțelor și digitalizarea, precum și identificarea resurselor umane potrivite conform obiectivelor drept cele mai importante priorități în această perioadă. Pe locurile următoare între prioritățile companiilor s-au clasat observarea evoluțiilor pandemiei de Covid-19 (39.5%), managementul imprevizibilului (30.2%) și transformarea culturală la nivelul organizațiilor (27.9%).

Citește mai mult: romaniapozitiva.ro