Este fascinant cum grămada de scrieri despre leadership vorbește despre ce înseamnă să fii șef, director general, manager sau șef de echipă. Ce arată, în primul rând, acest lucru este că suntem din punct de vedere biologic înlănțuiți de propriile motoare ierarhice. Ne place să gândim că oamenii se pot ridica deasupra nivelului regnului animal, dar împărtășim această concentrare pe ierarhie cu regatul animalelor. Din acest punct de vedere, un lider este o persoană care se poate ridica deasupra celorlalți care încă ciugulesc, care poate da ordine și la care ne uităm ca la o figură paternă.

Sigur, odată cu cunoștințele acumulate suntem gata să dăm la o parte acest model primitiv de leadership. Nu putem însă renunța la motoarele ierarhice. În niciun fel nu putem abandona acest imperativ biologic. Atunci când devenim neliniștiți și ne pierdem direcția avem nevoie de o figură paternă pe care să ne putem baza, pe cineva care să ne alunge temerile și să ne aducă pe drumul cel bun. Și, de fapt, nu e nimic rău în a ne întoarce spre cineva puternic atunci când ne este frică.

Leadershipul într-o lume bazată pe cunoaștere poate fi numit un leadership al gândirii. Oricine are o idee bună poate influența cu succes un grup pentru a schimba direcția, dând dovadă de leadership. Puteți expune această formă de leadership în fața șefilor și a colegilor.

Citește mai mult: https://buzdugan.com.ro/2021/06/14/de-ce-leadershipul-nu-are-nicio-legatura-cu-a-conduce-oamenii/