”În noul context, de decarbonizare, apar joburi noi. Acum recrutăm responsabili de renewable energy, e-mobility. Este un moment la care nici nu visam. Nu mai pot recruta pentru aceste poziții cu metode vechi. E nevoie de oameni pregătiți care să găsească talentele de pe piață”, a declarat Gina Cruceru, Group HR Director, Rompetrol – KMG International, în cadrul panelului din prima zi a conferinței Tomorrow@work, desfășurată pe 15 și 16 martie, semnalând apariția unor noi tipuri de slujbe odată cu dezvoltarea unor arii de importanță strategică.

Gina Cruceru a vorbit și despre creșterea importanței conceptului de contribuție: “În HR văd că se vor dezvolta zonele de employer branding și talent acqusition. De asemenea, văd o flexibilizare, o orientare spre GIG economy. Leadershipul văd că se duce în zona centrării pe oameni ca oameni și găsire a contribuției. Mulți dintre noi, cei de HR ne gândim cum putem contribui. Vedem modele de leadership fără frontiere zilele acestea și ne inspirăm din ele, vedem ce putem face noi în organizații. De la lider la lider putem face transformare.”

Automatizarea va aduce oamenii în situația de a se putea concentra pe lucrurile importante, ce aduc valoare, a menționat Aurelian ChitezDirector of Sales, Romanian Software: “Departamentele de Resurse Umane au devenit mai umane. Oameni alături de oameni, lideri alături de lideri. S-a simțit nevoia de implementare de soluții flexibile din zona agile. Lucrurile stau tot mai bine. Departamentul de HR este foarte puternic în această perioadă. Vor apărea joburi noi, dar nu trebuie să ne speriem de automatizare. Roboțeii vor prelua doar task-urile redundante. Oamenii se vor concentra pe lucrurile importante, care aduc valoare în companie. Departamentul de HR a fost cel ce a dus greul în perioada aceasta la nivel de learning&development”.

“Partea de automatizare a fost cuvânt cheie în departamentele de HR. Dacă decizia se lua mai greu anii trecuți, acum deciziile se iau foarte repede. Acum factorii de decizie așteaptă rezultatele rapid. Dacă până acum oamenii de HR se uitau la zona de operațional, acum se uită la dezvoltarea flexibilității angajaților, partea de training, de chatbot, de evaluare”, a conchis Aurelian Chitez.

Peste 20 de speakeri au privit spre viitorul în Resurse Umane pe 15 și 16 martie, în cadrul evenimentului Tomorrow@work. Alături de aproape 300 de participanți, prezenți onsite sau virtual, aceștia au explorat formulele de lucru ale viitorului, au dezbătut strategii și au schimbat opinii referitoare la rolul departamentelor de HR în viitor. Tomorrow@work a fost cea de a 38-a conferință dedicată sectorului de HR organizată de BusinessMark în cei 9 ani de activitate.