Luni, 27 iunieComunitatea OSC-GlobalHRManager a discutat despre o temă de foarte mare importanță, Great Resignation. Invitații evenimentului au fost Raluca Dumitra, Head of Marketing, eJobs și Marius Ciurariu, Human Resource Director, Provident Financial.

Alături de moderatorul întâlnirii, invitații au discutat despre cum percep fenomenul Great Resignation, cum poate fi gestionat și ce efecte implică acesta asupra pieței muncii, în special asupra pieței din România.

Raluca Dumitra, Head of Marketing, e Jobs, a povestit în cadrul întâlnirii despre studiul eJobs privid Great Resignation, apreciind că la nivelul României nu poate fi vorba de un fenomen de acest fel. Aceasta a precizat că este mai degrabă vorba despre o tendință remarcată la nivelul angajaților din țara noastră și că se manifestă dintr-o perspectivă a intenției. „Studiul relevă că un procent important din eșantionul studiat și-ar da demsia de la actualul loc de muncă, chiar dacă nu au identificat un nou job.” a menționat aceasta.

Din perspectiva lui Marius Ciurariu, Human Resource Director Provident Financial, great resignation este un trend ascendent în România, care poate fi abordat din perspectiva great exploration. Efectele acestui fenomen s-au simțit, cu precădere, în zona de entry level, unde persoanele sunt dispuse să plece de pe o zi pe alta sau fără un plan.

Mai mult, acesta a apreciat că „În spatele great resignation se află flexibilitatea de a lucra de oriunde. Ceea ce contribuie foarte mult la acest fenomen este faptul că oamenii nu vor să mai lucreze 40 de ore pe săptămână și, de asemenea, nu mai vor să plătească prin stres și burnout prețul succesului.”

Comunitatea OSC-GlobalHRManager este administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii-OSC oferă soluții de marketing și advocacy utilizând un ecosistem propriu de +100 comunități business sau profesionale si platforme digitale asociate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici. O listă de comunități, aici.