Bucharest Business School (BBS), școala de afaceri a Academiei de Studii Economice din București, a fost fondată în 2014, având misiunea de a oferi o soluție educațională coerentă și consistentă profesioniștilor, managerilor și antreprenorilor din România. Fondată sub umbrela ASE, BBS a reunit cele mai vechi programe MBA din țară, inclusiv programul Executive MBA (cunoscut sub denumirea MBA Româno-Canadian, lansat în 1993) și programul INDE MBA (cunoscut și ca MBA Româno-Francez, fondat în 1991).

În cadrul unui interviu acordat EventsMax.ro, Vasile Strat, Decanul Bucharest Business School, a declarat că un punct de referință important pentru BBS a fost obținerea acreditării AMBA (Association of MBAs) în 2023, transformând școala într-un membru al elitelor globale, alături de cele 300 de școli acreditate la nivel mondial. Cu o viziune orientată către viitor, BBS a anunțat planuri de extindere a portofoliului său, cu un nou program, Energy MBA, „având obiectivul de a fi soluția educatională aleasă de profesioniștii și liderii din business din România și Sud-Estul Europei”, spune Vasile Strat.

Diversitatea programelor MBA și criteriile de admitere

Programele oferite de BBS acoperă diverse nevoi ale profesioniștilor. Executive MBA se adresează managerilor cu experiență, inclusiv antreprenorilor care caută să-și dezvolte abilitățile de leadership. „Este propunerea noastră pentru antreprenorii care consideră că business-ul lor poate crește în continuare doar prin creșterea lor ca lideri. Este un program echilibrat și consistent care include toate aspectele importante ale unui business, abordate dintr-o perspectivă managerială specifică liderului. Programul este organizat în format part-time hibrid, adresându-se managerilor din regiune care pot fi prezenți în București pentru o sesiune rezidențială de 2.5 zile, un weekend în decursul unei luni și jumătate”, explică Vasile Strat.

Programul INDE MBA, pe de altă parte, este destinat tinerelor talente și profesioniștilor la început de drum în carieră. „Este un program part-time hibrid care are o secvențialitate medie de două weekend-uri pe lună și care acoperă toate elementele unui business, de la strategie, operațiuni și finanțe până la aspecte legale si de management al echipei și talentelor.”

Programul Energy MBA, lansat în 2024, va avea cerințe specifice, inclusiv o experiență minimă în domeniul energiei, și „va reprezenta cea mai solidă alternativă pentru profesioniștii din domeniul energiei din România și Sud Estul Europei.”

Programe Executive Certificates și programe personalizate pentru companii

BBS a extins oferta educațională prin programe scurte de tip Executive Certificate și programe personalizate pentru companii. Un exemplu notabil este programul Business Development & Leadership in an International Context, dezvoltat în parteneriat cu Bulgaria și Slovacia, menit să aducă împreună manageri și antreprenori interesați să-și dezvolte competențele de leadership.

În paralel, BBS oferă programe personalizate pentru companii, inclusiv parteneriate cu organizații precum Arabesque și Romgaz. Aceste programe sunt adaptate nevoilor specifice ale industriei respective. „Este modul prin care ne angajăm să furnizăm soluții educaționale flexibile și personalizate pentru a răspunde cerințelor în continuă schimbare ale mediului de afaceri.”

Comunitatea BBS și susținerea absolvenților

Cu peste 150 de studenți anual în programele MBA și aproximativ 3000 de absolvenți, BBS a devenit un pol important în ecosistemul educațional și de afaceri al Sud-Estului Europei. Comunitatea BBS se întâlnește periodic în cadrul evenimentelor de networking și conferințelor dedicate subiectelor de actualitate, precum digitalizarea, securitatea cibernetică sau sustenabilitatea.

Absolvenții BBS beneficiază de sprijin continuu din partea școlii, având acces la o rețea globală extinsă. Acreditarea AMBA și parteneriatele internaționale consolidează poziția BBS ca un actor-cheie în formarea liderilor regionali din Sud-Estul Europei. „Comunitatea BBS este un catalizator pentru oportunități profesionale și dezvoltare personală, construind legături bazate pe valori comune și încredere”, declară Vasile Strat.

Viitorul BBS în educația executivă

BBS își propune să devină liderul educației executive în Sud-Estul Europei, contribuind la formarea unei generații de lideri pregătiți să-și asume responsabilități la nivel regional și global. Cu o abordare strategică orientată spre dezvoltarea sustenabilă a organizațiilor, BBS rămâne un catalizator în crearea și transferul de cunoștințe în mediul de afaceri.

Bucharest Business School este locul în care „se crează cunoaștere” deoarece suntem ancorați în știință și contribuim la dezvoltarea ei si „se face transferul de cunoaștere” deoarece profesioniștii, managerii și antreprenorii care aleg programele noastre învață de la profesori și unii de la alții. Împreuna creem comunitatea liderilor care ne vor duce pe noi toți la nivelul următor”, conchide Vasile Strat.