Instruirea este o parte vitală a oricărei organizații și este esențială pentru o bună implicare a angajaților. Companiile cu niveluri mai ridicate de angajare au constatat că investițiile în formare sunt afaceri inteligente. Angajații bine pregătiți și implicați se traduc în productivitate mai mare, eficiență sporită și mai multă inovație.

În continuare veți regăsi 10 modalități prin care puteți stimula implicarea angajaților, printr-o instruire mai bună:

 1. Oferiți o imaginea de ansamblu
  Oferirea imaginii de ansamblu consolidează stagiarilor ceea ce trebuie realizat până la sfârșitul sesiunii.
 2. Repetați numele fiecărui participant

Încercați să utilizați numele participanților de cel puțin trei ori în timpul sesiunii de antrenament. Îi ajută să se simtă ca parte a procesului și îi va motiva să facă totul mai bine și să acorde atenție.

 1. Prezentați conținutul materialului de instruire

Dacă doriți ca adulții să păstreze materialul de instruire, trebuie să arătați ce conține acesta. Adulții păstrează cel mai bine informațiile pe care le consideră utile.

 1. Aplicați ceea ce a fost învățat

Oferiți oamenilor o oportunitate imediată de a practica ceea ce tocmai au învățat. Zicala – folosește-o sau pierde-o – se aplică foarte mult cursanților adulți.

 1. Legați materiaolul teoretic de o experiență

O modalitate excelentă de a-i determina pe cursanții adulți să păstreze materialul de instruire este să-l legați de ceva pe care îl știu deja. Făcând asta, creierul nu trebuie să învețe ceva nou. Aplică ceea ce știe deja unei situații noi, care întărește retenția și căile de învățare din creier.

 1. Repetați conceptele cheie

Dacă doriți ca publicul să-și amintească conceptele cheie, repetați-le. La fel cum copiii învață prin repetare, la fel fac și adulții.

 1. Fiți scurt

Păstrați scurt timpul de instruire / prelegere. Predați în bucăți de timp de 10 până la 20 de minute, apoi treceți la o activitate sau discuție de grup.

 1. Păstrați un conținut simplu

Nu vă copleșiți publicul cu tot ce știți despre subiectul tratat. Da-ți-le doar informațiile care sunt cu adevărat necesare să le știe.

 1. “Atrage mai multe albine cu miere”

Nu numai copiii învață mai bine cu încurajări. Și adulții. De aceea, cei mai buni formatori creează un mediu de învățare pozitiv și sărbătoresc mici succese, noi abilități și concepte învățate și oferă feedback într-un mod pozitiv.

 1. Creați un mediu relaxat

Un factor important pentru o sesiune de antrenament distractiv este un mediu relaxat, informal. Dacă puteți evita configurarea clasei, faceți acest lucru. Fiți creativ. Configurați mese mici între care puteți merge și interacționa cu publicul. Sau, dacă este vorba de un grup mic, a face ca toată lumea să stea în jurul unei mese mari este mai bună decât să fie amenajată sala de clasă.

Sursa: https://www.hrmorning.com/articles/employee-engagement-training/