Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) organizează miercuri şi joi cea de a V-a ediţie a POLIJobs 2022, cel mai mare târg de cariere din domeniul ingineriei, la care îşi vor prezenta ofertele de locuri de muncă peste 70 de companii.

„Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) organizează cea de-a V-a ediţie a evenimentului în perioada 16-17 noiembrie 2022. Prin biroul de plasare a forţei de muncă POLIJobs, târgul de cariere îşi va redeschide porţile, în această toamnă, în format fizic. (…) Evenimentul va conecta companiile inovatoare cu unii dintre cei mai străluciţi studenţi şi absolvenţi”, informează un comunicat al UPB remis presei.

Potrivit sursei citate, profesiile tehnice rămân pe primul loc în topul solicitărilor din partea angajatorilor români şi străini.

„Indiferent de schimbările aduse de timp, ingineria a fost şi va rămâne profesia viitorului. (…) Piaţa muncii a trecut prin cea mai mare transformare din ultimele generaţii, iar schimbările au adus cu ele întrebări şi incertitudine în rândul studenţilor. Tinerii din România amână de cele mai multe ori să aplice pentru un loc de muncă în domeniul studiat din cauza lipsei de experienţă. Cei mai mulţi dintre ei nu au suficientă încredere atunci când pleacă în căutarea unei oportunităţi de carieră. Evenimentul îi va convinge pe viitorii ingineri că temerile lor sunt nejustificate, iar locul lor este şi va fi pe piaţa muncii”, susţin organizatorii evenimentului. AGERPRES