Aula „George Emil Palade” a UMF Iași a fost pe 16 noiembrie 2022 plină cu peste 100 de studenți mediciniști și farmaciști curioși să afle despre mijloacele de combatere a rezistenței microbiene, una dintre cele mai importante teme ale medicinei și cercetării actuale.

Timp de 2 ore, ei au participat la o sesiune de instruire susținută de conf. dr. Roxana Georgiana Taușer, de șef lucrări dr. Andrei Vâță, medic primar Boli Infecțioase și moderată de către Andrada Cozac, manager medical Antibiotice.

Evenimentul face parte din campania „Tratează antibioticele cu grijă pentru un viitor fără grijă!”, organizat de către compania Antibiotice în contextul Zilei Europene a Informării despre Antibiotice (18 noiembrie) și a Săptămânii Mondiale a Conștientizării Antimicrobiene (18-24 noiembrie).

Simultan, în cadrul aceleiași campanii, la București a fost organizat, în Amfiteatrul Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș” , un seminar susținut de către conf. Oana Stănculescu, destinat studenților Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.