Piața construcțiilor din România suferă la capitolul forță de muncă, necesarul companiilor de profil fiind departe de a fi unul acoperit, iar deficitul s-ar putea adânci în condițiile în care necesarul se va dubla pe termen mediu, a declarat, în cadrul conferinței Reshaping HR, Gina Iordan, HR Director în cadrul companiei de construcții Concelex.

Potrivit ei, deși în ultimii doi ani, angajările din sectorul de construcții au crescut foarte multe și am avut cel mai mare număr de contracte de muncă nou deschise, semnând circa 50.000 de contracte în ultimii doi ani, conform statisticile de la ITM, piața este departe de a-și acoperi necesarul real în ceea ce privește forța de muncă.

„Din păcate există un paradox cu care ne confruntăm. Există finanțare, proiecte și în zona publică, și în zona privată, dar nu avem oamenii cu care să derulăm aceste contracte. Nu găsim oameni pe care să-i angajăm și să ne facem treaba în șantiere. Dacă ar exista 100.000 de oameni în piață, industria construcțiilor i-ar putea absorbi fără nicio problemă în acest moment.”, a afirmat Gina Iordan.

Citește mai mult:  wall-street.ro