Dupa un an de muncă remote sau hibrid, un an imprevizibil și dificil, tot mai mulți angajatori sunt preocupați de performanța și productivitatea echipelor. Una dintre cele mai importante provocări pentru companii în următorii ani va fi actualizarea competențelor, într-un context atipic, condiționat de evoluția pandemică.
Competențele necesare pentru lumea muncii evoluează atât de rapid încât acest lucru necesită o abordare dinamică și continuă a instruirii, atât pentru softskills, cât și pentru abilități relevante în activitatea angajaților. Tehnologia va absorbi cele mai automate și repetitive sarcini, în timp ce oamenii se vor concentra pe cele creative și strategice. Tocmai de aceea, 2021 va fi un an relevant pentru noul trend, a explicat Cristina Iliescu Nedelcu, Managing Partner GoodStory, companie de consultanță și strategie în resurse umane.
Astfel, provocarea vine în a dezvolta programe complexe de learning & development a angajatilor si echipelor. Obiectivele acestora sunt cresterea coeziunii echipelor, dezvoltarea anumitor abilitati (ca de exemplu identificarea de solutii, rezolvarea problemelor, alte abilitati de leadership). Un aspect important și specific pentru anul 2021 este că toate programele trebuie sa conțină și opțiunea de a fi livrate parțial sau exclusiv online.
Citeste mai mult: WALL-STREET