Siemens Industry Software va oferi 50 de burse pentru brașovenii care doresc să se specializeze sau să se supra-specializeze în IT, în cadrul programului național Generația Tech, derulat în parteneriat cu Digital Nation.

Acestea sunt disponbile pentru cei interesați de specializare gratuită în Competențe Digitale, Digital Marketing, Dezvoltare Web – nivel începător sau intermediar, Java și FullStack Javascript. Cursurile intensive se vor desfășura timp de 4 luni online sau la Hubul Digital Nation din Brașov. Cei care doresc să aplice pentru acestea trebuie:

  • Să aibă domiciliul în Brașov;
  • Să aibă cunoștințe minime de limba engleză;
  • Să aplice online până pe 12 septembrie 2021 la adresa www.generatiatech.ro/Brașov/.

Siemens Industry Software se alătură programului Generația Tech 2021 în urma invitației făcute de Primăria Municipiului Brașov și Agenția Metropolitană Brașov către companiile importante din județ, alături de alte companii de renume precum Bepco și Pentalog. Aceasta marchează astfel angajamentul municipalității și companiilor private active în județul Brașov de a investi în calificarea digitală a forței de muncă locale și în susținerea pe termen lung a comunității locale.

„Siemens e prezentă în România de peste un secol, cu un număr mare de angajaţi în toată ţara, aşa că e firesc să ne dorim să sprijinim concret comunitatea locală şi să investim în dezvoltarea fiecărui oraş în care activăm. De aceea am răspuns pozitiv la invitaţia municipalităţii de a ne alătura programului Generaţia Tech din Braşov. Prin bursele oferite braşovenilor care doresc să se specializeze în IT, ne propunem să contribuim pe termen lung la eforturile de digitalizare şi tehnologizare de care avem cu toţii atâta nevoie,’ spune Cristi Irimia, Siemens Industry Software SRL.

Ateliere de angajabilitate locală ale programului Generația Tech

În plus, reprezentanții Siemens Industry Software vor participa și în cadrul evenimentelor desfășurate în Hubul Generația Tech Brașov și se vor implica active în atelierele de angajabilitate locală ale programului. Participanții vor beneficia de:

  • Workshop-uri de formare a competențelor soft;
  • Pregătiri pentru prezentarea la un interviu și integrarea în piața muncii;
  • Implicarea tinerilor în micro-proiecte concrete cu beneficiari reali (companii locale, ONG-uri, municipalitate);
  • Oferirea de interviuri și oportunități de angajare pe plan local;
  • Facilitarea parteneriatelor în vederea angajării și susținerea evoluției absolvenților angajați.

Parteneriatul de formare în IT se extinde și în direcția de a găsi internship-uri și job-uri local absolvenților programului. Programul Generației Tech pornește de la nevoile de digitalizare ale motoarelor de dezvoltare locale (mediul antreprenorial) și lucrează alături de factorii de dezvoltare regională (mediul public, primării și consilii județene) pentru a pregăti competențele digitale relevante în rândul participanților la program.

Siemens este una dintre cele mai importante companii de tehnologie din România, al cărei nume este sinonim cu realizări tehnice, inovaţie, calitate şi încredere. Siemens România operează în prezent 4 fabrici şi 6 centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi locali. Siemens Industry Software SRL livrează soluţii de simulare şi testare pentru aplicaţii mecatronice din domeniile automobile, aeronautică şi prelucrări industriale.