Deși, în viitorul apropiat, numai firmele cu mulți salariați vor trebui să aibă canale interne pentru preluarea sesizărilor de la aceștia, specialiștii NNDKP sfătuiesc toți angajatorii să implementeze un asemenea mecanism, dacă pot. Obligația pentru firmele mari este prevăzută într-un proiect de lege al Ministerului Justiției, care va transpune anul acesta directiva europeană privind avertizorii de integritate (whistleblowers).

Respectivul proiect de lege trebuie să fie oficializat până la finalul anului 2021, iar obligația pentru firmele cu mulți salariați se va aplica abia din 2023. Cu toate acestea, cei de la NNDKP sfătuiesc o abordare mai precaută și spun că toți angajatorii ar trebui să fie pregătiți cu un mecanism intern până la finalul anului, în măsura în care pot.

„Procesul legislativ românesc este încă în faza incipientă, iar părțile interesate ar trebui să contribuie la conturarea formei finale a proiectului de lege de transpunere. (…) În consecință, într-o abordare precaută, companiile ar trebui să se pregătească pentru respectarea deplină (a noilor reguli – n. red.) începând cu decembrie 2021”, a subliniat George Trandafir, Senior Associate la NNDKP, într-un articol publicat luni.